x

Marek Kondrat otwiera wine bar w Warszawie

Kategoria: Miejsca

W Krakowie od 2015 roku działa wine bar Marka Kondrata BARaWINO. Teraz nadszedł czas na Warszawę!

Marek Kondrat. Foto: Piotr Waniorek.
Marek Kondrat. Foto: Piotr Waniorek.
W pięknym wnętrzu secesyjnej kamienicy z 1913 roku, w Warszawie przy ul. Noakowskiego 16, od 17 lipca 2019 działa nowy wine bar Marka Kondrata. Miejsce inspirowane jest francuskim bar-à-vin, czyli winnym barem połączonym ze sklepem winiarskim. Będzie tu można spróbować win z zasobnej kolekcji Marka Kondrata, korzystając z pomocy wykwalifikowanych sommelierów lub obsługując się samemu z nowoczesnych dystrybutorów. Do win oferowane będą także drobne przekąski i dania. Ten unikalny lokal to idealne miejsce dla wszystkich ceniących kameralną atmosferę, oryginalny wystrój i niepowtarzalny klimat, które bez wątpienia tworzą przepiękne wnętrza, łączące w sobie takie style jak art déco, secesja oraz modernizm. We wnętrzu uwzględniono też akcent typowo warszawski – jedną ze ścian zdobi neon inspirowany twórczością Alfonsa Muchy, przedstawiający syrenkę wznoszącą kieliszek wina do toastu. Można tutaj zarówno spędzić czas ze znajomymi, jak i umawiać się na spotkania biznesowe, na potrzeby których została wyodrębniona osobna, klimatyzowana sala konferencyjna. Warszawski BARaWINO to także świetne miejsce na randki. Dźwięki bluesa, rythm&bluesa, soulu, smooth jazzu i "dobrego popu" zachęcą pary do wyjścia na niewielki parkiet, inspirowany przedwojennymi dancingami.

Szczegółowe informacje o warszawskim BARaWINO uzyskacie Państwo na stronie: www.barawino.pl/warszawa  oraz FB: @BARaWINOWarszawa

Od kilku lat z dużym sukcesem działa również krakowski BARaWINO, o którym informacje można znaleźć pod adresem:  www.barawino.pl/krakow

Informacje o firmie Kondrat Wina Wybrane dostępne są na stronie: marekkondrat.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej