x

Rusza Nocna Zmiana - pierwszy krakowski market nocny

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Nocna Zmiana to pierwszy pop-up’owy nocny market w Krakowie, który przez 7 letnich weekendów zagości z pysznym street food, rzemieślniczymi napojami oraz muzyką w ogrodzie na tyłach Hali 100-lecia Cracovii.

Targ nocny. Foto: materiały prasowe.
Targ nocny. Foto: materiały prasowe.
Wiele większych miasta w Polsce już od kilku lat organizuje nocne markety. Teraz nadszedł czas, aby do tego grona dołączył Kraków. Już niebawem Nocna Zmiana wychodzi na pole, by karmić miasto nocą na europejskim poziomie. Targ gastronomiczny będzie się odbywać w weekendy – od piątku do niedzieli. Motywem przewodnim wydarzeń będzie oczywiście jedzenie – uliczna interpretacja kuchni z całego świata, przygotowana w food truckach oraz tworzona również przez szefów kuchni z wybranych restauracji. Podczas Nocnej Zmiany planowane są również strefy tematyczne, koncerty, warsztaty i inne wydarzenia towarzyszące. Wszystko po to, by stworzyć w Krakowie unikatową przestrzeń, w której można wspólnie jeść, pić i celebrować życie. Organizatorzy zapowiadają, że przestrzeń eventu z tygodnia na tydzień będzie się zmieniać i rozwijać, aby każde ze spotkań przy krakowskich błoniach wyglądało  inaczej. Pierwsza edycja wydarzenia rusza już 26 lipca.

7 letnich weekendów, to siedem nowych, kulinarnych wyzwań, które zachwycą gości  smakiem, ulicznym sznytem i prostymi daniami.

Miejsce: Ogród na tyłach Hali 100-lecia Cracovia, przy ul. Focha 40

Daty:
– 26-28.07
– 02-04.08
– 09-11.08
– 16-18.08
– 06-08.09
– 13-15.09
– 20-22.09

Godziny działania Nocnej Zmiany:
piątki: 16:00 – 02:00
soboty: 14:00 – 02:00
niedziele: 13:00 – 23:00

Szczegóły dotyczące pierwszego weekendu otwarcia pop-up’owego nocnego marketu znaleźć można na stronie wydarzenia na Facebooku.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Juz jutro otwarcie Muzeum Polskiej Wódki

We wtorek 12.06 Muzeum Polskiej Wódki otworzy swoje podwoje dla pierwszych gości. Zwiedzający zapoznają się z bogatą, wielowiekową historią oraz tradycją wytwarzania Polskiej Wódki.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydają pierwszą edycję Trend Booka 2019

Podczas otwarcia Instytutu Kulinarnego, Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydano pierwszą edycję Trend Booka 2019, w którym szefowie kuchni, cukiernicy, sommelierzy i eksperci z branży gastronomicznej wypowiadają się na temat trendów m. in.: kulinarnych, restauracyjnych, hotelarskich, winiarskich.

OKRĄGŁY JUBILEUSZ

W tym roku mija 20 lat, odkąd pierwsze doniczki ze świeżymi ziołami trafiły na polskie stoły prosto z podwarszawskiej szklarni. Z tej okazji firma Swedeponic Polska (producent m.in. ziół Baziółka) zorganizowała uroczystą kolację w stołecznej restauracji Belvedere.

Wilanowski projekt kulinarny z Nagrodą Europa Nostra 2019!

"Miejsce przy królewskim stole", projekt Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie realizowany w Villi Intrata znalazł się wśród zwycięzców Nagród Dziedzictwa Europejskiego - Nagród Europa Nostra 2019. Jury doceniło warsztaty, pokazy i konferencje naukowe związane z rekonstrukcją staropolskich przepi

Transatlantyk Festival

Transatlantyk Festival po raz kolejny zaprasza na Kino Kulinarne - jedną z najpopularniejszych sekcji festiwalu. Obok seansów filmowych widzowie zostaną zaproszeni na pięć wyjątkowych kolacji, które odbędą się w wyjątkowej przestrzeni Hali Maszyn EC1 Łódź.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej