Pociąg do wina
Kategoria: Wino

To będzie podróż! Enoturystyczny pociąg połączy Kraków i podkarpacką stolicę wina - Jasło. Rano 24 sierpnia wyjedzie ze stacji Kraków Główny i zawiezie enoturystów na XIV Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle. Po pełnym wrażeń dniu ten sam pociąg odwiezie turystów bezpiecznie do domu.

Nie ma potrzeby szukać noclegów na miejscu, koniec z negocjacjami kto jest kierowcą, a kto degustującym!
Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle od lat przyciąga rzesze miłośników wina i pasjonatów winiarstwa. Impreza odbywa się na Rynku. Na odwiedzających czeka w schludnych, drewnianych domkach kilkudziesięciu wystawców, głównie z winnic polskich, ale też zagranicznych. Najwytrwalsi mogą podczas święta zdegustować nawet kilkaset rodzajów win. Są też dystrybutorzy sprzętu i akcesoriów.
Jednocześnie odbywa się jarmark produktów tradycyjnych i regionalnych. Na scenie w ciągu całego weekendu nie cichnie muzyka. Dni Wina w Jaśle to też imprezy towarzyszące: ciekawe warsztaty i degustacje prowadzone przez uznanych sommelierów i zaproszonych gości, możliwość zwiedzania winnic podczas Dnia Otwartego, wystawy tematyczne, konkursy dla wystawców i publiczności oraz ogłoszenie wyników Konkursu Polskich Win organizowanego przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy i Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Pełny program wydarzeń dostępny jest na stronie dniwina.pl

Winny pociąg wyrusza w pierwszy dzień winiarskiego święta na Jasielskim Rynku - w sobotę, 24 sierpnia.


Plan podróży:
8.00 - wyjazd ze stacji Kraków Główny
- degustacja polskiego wina i serów kozich z Podkarpacia.
11.15 - przyjazd do Jasła
- posiłek regeneracyjny dla podróżnych na Dworcu w Jaśle,
- możliwość zwiedzenia zabytkowego Dworca w Jaśle,
- możliwość zwiedzania kabiny maszynisty w pociągu,
- indywidualny pobyt na XIII Międzynarodowych Dniach Wina na Rynku w Jaśle
19.43 - wyjazd z Jasła
22.54 - przyjazd na stację Kraków Główny
Cena biletu to 120 zł. od osoby. Obejmuje: przejazd nowoczesnym składem bez przedziałów, wyposażonym w klimatyzację i toalety, zestaw oficjalnych pamiątek enoturysty, degustację polskich win, degustację kozich serów ekologicznych z Gospodarstwa „Figa”, spotkania z producentami, teatry uliczne, muzyka na żywo...

Bilety dostępne wyłącznie na: https://evenea.pl/event/enopociag/
Więcej szczegółów na stronach dniwina.pl i winiarzejaslo.pl

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej