x

Restauracja Jeff`s w warszawskiej Hali Koszyki

Kategoria: Miejsca

Bar we wnętrzu czerwonego Volkswagena "Ogórka", kolorowe neony na ścianach oraz amerykańskie jedzenie - nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.

Jeff's w Hali Koszyki - bar w Volkswagenie. Foto: materiały prasowe.
Jeff's w Hali Koszyki - bar w Volkswagenie. Foto: materiały prasowe.
Restauracje Jeff`s serwują oryginalną, amerykańską kuchnię. W Warszawie mieszczą się w Galerii Mokotów, na Polu Mokotowskim od strony ul. Żwirki i Wigury, a teraz także w Hali Koszyki. Poza stolicą Jeff’s znajduje się także w Galerii Kazimierz w Krakowie oraz Galerii Silesia City Center w Katowicach.
– Na „Koszykach” można zakosztować przysmaków z całego świata, nie mogło więc zabraknąć autentycznej kuchni zza wielkiej wody. Cieszę się, że amerykańska restauracja stała się dopełnieniem oferty Hali Koszyki, która na stale wpisała się w gastronomiczną część Warszawy. Jestem przekonany, że Jeff`s na „Koszkach”, podobnie jak w innych lokalizacjach, stanie się popularnym miejscem spotkań – mówi Artur Jarczyński,
właściciel Jeff`sa.
W karcie restauracji znajdują się m. in. steki ze świeżej argentyńskiej wołowiny, burgery, przyrządzane na ostro skrzydełka, marynowane, pieczone żeberka, krewetki Jumbo czy mięsne tacos z aromatyczną salsą. Śniadaniowe menu to na przykład The All American – trzy jajka smażone w dowolnym stylu, grillowane kiełbaski, bekon, ziemniaki śniadaniowe i tosty – w cenie 12 zł. A jeśli ktoś woli zaczynać dzień od posiłku słodkiego, za 13 zł może zjeść złociste pancakes z syropem klonowym.
Wystrój Jeff`sa w Hali Koszyki nie pozostawia wątpliwości co do charakteru tego miejsca – kolorowe neony, plakaty, tablice rejestracyjne oraz czerwone, kraciaste obrusy na stołach przypominają amerykańskie bary.
Hitem z pewnością będzie bar urządzony we wnętrzu czerwonego Volksawagena „Ogórka”. W Jeff`sie na „Koszykach” znajduje się również zewnętrzny taras w otoczeniu zieleni.
– Wszystkie Jeff`sy mają określony charakter: od wystroju wnętrza, przez stroje obsługi, sposób podawania dań i menu. Zależy nam na tym, żeby odwiedzający nas goście przeżywali przygodę, nie tylko kulinarną, ale przenieśli się w zupełnie w inny świat – wyjaśnia restaurator.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej