Restauracja Jeff`s w warszawskiej Hali Koszyki
Kategoria: Miejsca

Bar we wnętrzu czerwonego Volkswagena "Ogórka", kolorowe neony na ścianach oraz amerykańskie jedzenie - nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.

Jeff's w Hali Koszyki - bar w Volkswagenie. Foto: materiały prasowe.
Jeff's w Hali Koszyki - bar w Volkswagenie. Foto: materiały prasowe.
Restauracje Jeff`s serwują oryginalną, amerykańską kuchnię. W Warszawie mieszczą się w Galerii Mokotów, na Polu Mokotowskim od strony ul. Żwirki i Wigury, a teraz także w Hali Koszyki. Poza stolicą Jeff’s znajduje się także w Galerii Kazimierz w Krakowie oraz Galerii Silesia City Center w Katowicach.
– Na „Koszykach” można zakosztować przysmaków z całego świata, nie mogło więc zabraknąć autentycznej kuchni zza wielkiej wody. Cieszę się, że amerykańska restauracja stała się dopełnieniem oferty Hali Koszyki, która na stale wpisała się w gastronomiczną część Warszawy. Jestem przekonany, że Jeff`s na „Koszkach”, podobnie jak w innych lokalizacjach, stanie się popularnym miejscem spotkań – mówi Artur Jarczyński,
właściciel Jeff`sa.
W karcie restauracji znajdują się m. in. steki ze świeżej argentyńskiej wołowiny, burgery, przyrządzane na ostro skrzydełka, marynowane, pieczone żeberka, krewetki Jumbo czy mięsne tacos z aromatyczną salsą. Śniadaniowe menu to na przykład The All American – trzy jajka smażone w dowolnym stylu, grillowane kiełbaski, bekon, ziemniaki śniadaniowe i tosty – w cenie 12 zł. A jeśli ktoś woli zaczynać dzień od posiłku słodkiego, za 13 zł może zjeść złociste pancakes z syropem klonowym.
Wystrój Jeff`sa w Hali Koszyki nie pozostawia wątpliwości co do charakteru tego miejsca – kolorowe neony, plakaty, tablice rejestracyjne oraz czerwone, kraciaste obrusy na stołach przypominają amerykańskie bary.
Hitem z pewnością będzie bar urządzony we wnętrzu czerwonego Volksawagena „Ogórka”. W Jeff`sie na „Koszykach” znajduje się również zewnętrzny taras w otoczeniu zieleni.
– Wszystkie Jeff`sy mają określony charakter: od wystroju wnętrza, przez stroje obsługi, sposób podawania dań i menu. Zależy nam na tym, żeby odwiedzający nas goście przeżywali przygodę, nie tylko kulinarną, ale przenieśli się w zupełnie w inny świat – wyjaśnia restaurator.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Batumi - nowa sieć piekarni gruzińsko-ormiańskich

Gruzja słynie z pięknych krajobrazów i pysznej kuchni. Cząstkę tego magicznego miejsca zdecydował się przenieść do Polski Marcin Kozerawski, przedsiębiorca prowadzący kilka spółek o różnych profilach. Tak powstała Batumi, sieć piekarni łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością.

Słony Spichlerz - pierwszy food hall w Gdańsku

W Polsce coraz częściej powstają projekty skupiające pod jednym dachem lub we wspólnej przestrzeni kilka lub kilkanaście restauracji. Food halle, nocne markety czy rewitalizowane postfabryczne budynki z ofertą kuchni z całego świata cieszą się popularnością.

Wietnamski Tran Tran w Warszawie

Ofert kuchni wietnamskiej w Warszawie nie brakuje. Jednak Tran Tran rozczaruje wszystkich miłośników szybkich dań z woka. W należącej do Vinh Quang Trana restauracji panuje idea slow foodu oraz wspólnego celebrowania posiłków.

Niesztuka - lokalne neobistro w Gdańsku

Trójmiejska scena kulinarna rozkwita i coraz częściej na wybrzeżu można znaleźć ambitne neobistra z polską kuchnią czy restauracje etniczne. Połączeniem tych dwóch kierunków jest Niesztuka - przytulna restauracja mieszcząca się na przepięknej ulicy Mariackiej w Gdańsku.

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!

Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.

Ekologicznie w warszawskiej Werandzie Bistro

Werandę Bistro w stołecznej Hali Koszyki przy ul. Koszykowej 63 śmiało można określić mianem eco-friendly. To prawdziwa miejska dżungla w centrum miasta, w której postawiono na liczne aktywności związane z ekologią.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej