x

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

Jan Montowski i Cezary Furmanowicz w trakcie oficjalnego przekazania samochodu na potrzeby Caritas. Foto: materiały prasowe.
Jan Montowski i Cezary Furmanowicz w trakcie oficjalnego przekazania samochodu na potrzeby Caritas. Foto: materiały prasowe.
– Nasza współpraca z Caritas trwa już ponad dekadę. Wspólnie wspieramy potrzebujących, poszukując okazji do tego, by poprzez nasze możliwości ulżyć tym, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej. Doceniając wieloletni wkład Caritas w pomoc ubogim oraz działalność, jakże ważnych dla wielu jadłodajni i placówek żywieniowych, zdecydowaliśmy się przekazać jeden z naszych samochodów dostawczych. Wierzymy, że dzięki niemu Caritas będzie mogło jeszcze lepiej wypełniać swoją wyjątkową misję – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Selgros Cash&Carry.

Do Caritasu został przekazany samochód dostawczy marki Renault. Auto zostało sprawdzone i w pełni przygotowane do nowych zadań. Selgros czerpiąc ze swojego wieloletniego doświadczenia rynkowego i współpracy z branżą HoReCa, doskonale wie jak ważnym elementem działalności placówek żywieniowych i jadłodajni jest dostawa. Korzystając z wiedzy, jakie elementy wpływają na jej skuteczność, firma zadbała o to, by pojazd przekazany Caritas był w pełni przygotowany na nowe zadania.

– Dostawy do jadłodajni i placówek żywieniowych to ważny element naszej codziennej działalności oraz wciąż bardzo wymagające zadanie. Dbając o to, aby odpowiedzieć na podstawowe potrzeby osób, które oczekują naszej pomocy, staramy się, aby dostarczanie posiłków odbywało się zawsze na czas. Jesteśmy przekonani, że dzięki samochodowi od Selgros Cash&Carry, będziemy działać jeszcze sprawniej – dodaje Jan Montowski, z-ca Dyrektora Caritas Archidiecezji Poznańskiej.

Współpraca Selgros Cash&Carry z Caritas trwa od ponad dekady. Obejmuje m.in. coroczną organizację Wigilii Caritas dla potrzebujących i samotnych w całej Polsce, czy zaangażowanie w okazjonalne działania niosące pomoc tym, którzy tego potrzebują.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Ruszyły rezerwacje na Fine Dining Week

Zbliża się 7. edycja Fine Dining Week, festiwalu gwarantującego wyjątkowe przeżycia kulinarne serwowane przez najlepszych szefów kuchni.

ŚWIĘTO WHISKY W TRÓJMIEŚCIE

Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie biznesowe - już 3 czerwca 2017 r. pierwsza edycja Whisky Live Sopot.

Premiera kolekcji Nespresso Ispirazione Italiana

W środę, 29 stycznia odbyła się premiera najnowszej kolekcji kaw Nespresso - Ispirazione Italiana. Goście spotkania przenieśli się do słonecznych i pełnych kawowego aromatu Włoch.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydają pierwszą edycję Trend Booka 2019

Podczas otwarcia Instytutu Kulinarnego, Transgourmet i Selgros Cash & Carry wydano pierwszą edycję Trend Booka 2019, w którym szefowie kuchni, cukiernicy, sommelierzy i eksperci z branży gastronomicznej wypowiadają się na temat trendów m. in.: kulinarnych, restauracyjnych, hotelarskich, winiarskich.

Rusza Nocna Zmiana - pierwszy krakowski market nocny

Nocna Zmiana to pierwszy pop-up’owy nocny market w Krakowie, który przez 7 letnich weekendów zagości z pysznym street food, rzemieślniczymi napojami oraz muzyką w ogrodzie na tyłach Hali 100-lecia Cracovii.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej