x

Stacja Food Hall w Gdańsku-Wrzeszczu

Kategoria: Miejsca    05.07.2019

Najbardziej wyczekiwana gastro miejscówka na Pomorzu i jednocześnie największy food hall w Trójmieście 1 lipca oficjalnie otworzyła się we Wrzeszczu.

Stacja Food Hall to ponad 20 restauracji i barów, w których serwowane są najlepsze streetowe przysmaki z całego świata, m.in. azjatyckie noodle, amerykańskie sandwiche, autorskie makarony, hiszpańskie tapasy, gruzińskie chinkali i kaszubskie śledzie. Swoje koncepty kulinarne otworzyli tu znani przedstawiciele polskiego świata gastro - Jan Kilański, Tomasz Deker czy Piotr Ślusarz.
Podczas poprzedzającej oficjalne otwarcie weekendowej imprezy Stacja gościła blisko 3 tysięcy osób i wydała ponad 5 tysięcy porcji jedzenia oraz zaserwowano ponad 7 tysięcy piw i koktajli.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kondrat Wina Wybrane - otwarto wine bar i sklep w Gdyni

Sklep winiarski Kondrat Wina Wybrane połączony z wine barem jest już w Trójmieście. To dziesiąta stacjonarna placówka tej sieci w Polsce. W związku z aktualnymi obostrzeniami epidemicznymi, wino oraz przekąski można kupić na miejscu lub zamówić z dostawą do domu.

Batumi - piekarnie gruzińsko-ormiańskie

W maju powstała w Polsce sieć piekarni Batumi łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością. W jej ofercie znajdują się wyłącznie produkty bez polepszaczy i konserwantów.

Linh Nguyen otwiera trzy nowe miejsca w Browarach Warszawskich. Dwa już działają

W Browarach Warszawskich powstaje azjatycka oaza: koreańska restauracja, koncept z sushi oraz sklep z produktami z Dalekiego Wschodu.

Redberry: nie tylko jogurty, ale też hummus!

Redberry, lider segmentu mrożonych jogurtów w Polsce, planuje poszerzyć swe kolejne lokale o koncept Hummus Love. Zmieni się nie tylko koncepcja biznesowa, ale również wizualna.

Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej