Następnie, z okazji upalnych dnia, do piwa dodano coś szczególnie orzeźwiającego – naturalny sok z rabarbaru. Dzięki temu piwo zyskało dodatkową nutę kwasowości, stało się wyjątkowo rześkie i zyskało nowy aromat.
RABARBEER
Piwo pszeniczne z sokiem z rabarbaru, pasteryzowane, niefiltrowane.
Alk. 4,5% obj.; ekstrakt 12,1% obj.
Składniki: woda z własnych ujęć głębinowych; sok rabarbarowy (NFC); słody: pszeniczny, jęczmienny; chmiel aromatyczny; drożdże górnej fermentacji z własnej stacji propagacji.
Piwo zostało uwarzone w limitowanej ilości 100 hektolitrów. Początkowo dostępne wyłącznie w sklepach sieci Carrefour, obecnie można znaleźć lokalnie na Pomorzu również w handlu tradycyjnym.
Kolejną propozycją jest New England India Pale Ale – piwo niezwykle orzeźwiające. Precyzyjna kombinacja drożdży i słodów oraz użycie trzech chmieli: Sabro, Citra i Chinook w połączeniu z chmieleniem na zimno dały w efekcie owocową bombę aromatów! Piwo jest tropikalne i cytrusowe, słowem – maksymalnie orzeźwiające. NEIPA to także krótkie leżakowanie, brak filtracji i wykorzystanie w procesie warzenia płatków owsianych dla wzmocnienia treściwości i wygładzenia smaku. Piwo jest zmętnione, gładkie, bardzo soczyste i rześkie.NEIPA
Charakterystyka: Piwo jasne górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Styl New England India Pale Ale.
Alk. 5,0% obj.; ekstrakt 12,1% obj.
Dla osób, które lubią piwo, ale stronią od procentów Browar Amber przygotował Po Godzinach Bezalkoholowe, piwo wzbogacone sokiem rabarbarowym. Idealne na letnie upalne dni na plaży, długie spotkania ze znajomymi przy grillu i krótką przerwę podczas lunchu.
BEZALKOHOLOWE z rabarbarem
Charakterystyka: Piwo jasne, niefiltrowane bezalkoholowe wzbogacone naturalnym sokiem z rabarbaru.
Alk. < 0,5% obj.