

Wina z winnicy Turnau w restauracjach Jarczyńskiego


Trunki z winnicy Turnau znalazły się w ofercie pięciu warszawskich restauracji: St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka i Bazyliszek.
– Nasi kelnerzy są świetnie przeszkoleni i chętnie doradzają klientom dobór wina do potrawy. To zresztą niezbędne przy tak bogatej karcie, jak nasza, i takim wyborze trunków. A wina z Winnicy Turnau są z najwyższej półki. Bardzo się cieszę, że mamy je w naszej ofercie – mówi Marzena Wójciak, menedżerka restauracji Der Elefant, na Placu Bankowym 1.
Agata Melnyk, menedżerka restauracji St Antonio, znajdującej się w Ogrodzie Saskim, podkreśla klasę i magię marki Turnau.
– W St Antonio odbywają się bankiety otwierające wydarzenia muzyczne i teatralne. Gościmy wielkie gwiazdy muzyki i sceny. Wina z tej winnicy są świetnym uzupełnieniem naszej oferty. Nazwisko Turnau kojarzy się przede wszystkim z muzyką i twórczością Grzegorza Turnaua, a przez to i wina z tej winnicy przywołują skojarzenia związane z poezją i muzyką – mówi Agata Melnyk.
Właścicielem restauracji: St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka i Bazyliszek jest Artur Jarczyński, który od 28 lat z sukcesem prowadzi na polskim rynku sieć restauracji. Należą do niej również takie marki jak: Shipudei Berek, Otto Pompieri, Pod Wawelem i Sukiennice.
Zobacz także

Kalifornia zawitała do Łodzi

23 kwietnia 2018 r. w przestrzeniach Art Inkubatora w Łodzi podczas konferencji Food Service Summit. Odbyła się degustacja win kalifornijskich oraz warsztaty upsellingowe z AdamemPpawłowskim pod egidą California Wine Institute.

Piotr Pietras zwycięzcą Mistrzostw Polski Sommelierów

W finałowej trójce znaleźli się Marek Przyborek, Maciej Sokołowski i zeszłoroczny zwycięzca, który w Argentynie na Mistrzostwach Świata zajął 10. miejsce - Piotr Pietras. W tym roku wystartowała rekordowa liczba - aż 24 kandydatów z czołowych restauracji polskich i zagranicznych.

Adam Pawłowski: Polskie wina w restauracji

Jak personel i właściciele restauracji w Zielonej Górze zapatrują się na polskie wina? Zadałem to pytanie w stolicy lubuskiego regionu winiarskiego i... to, co usłyszałem, szybko sprowadziło mnie na ziemię.

Rywalizacja polskich winiarzy w Jaśle

Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy "Vinum pro Cultura" oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich zapraszają polskie winnice do udziału w VII Konkursie Polskich Win, który odbędzie się 6-7 sierpnia w winnicy Dwie Granice.

KWESTIONARIUSZ SOMMELIERA: PIOTR ZIELIŃSKI

"W branży pracuję ponad cztery lata. Pierwsze kroki stawiałem u warszawskiego importera, a później w małej żoliborskiej restauracji. Zanim na dłużej jako sprzedawca stanąłem za ladą w warszawskim sklepie specjalistycznym VinoTrio, pracowałem przez pięć lat w sprzedaży usług i w marketingu".

KWESTIONARIUSZ SOMMELIERA: MONIKA WŁOSIŃSKA

Zainteresowanie, wdzięczność i powroty gości przynoszą największą przyjemność. Długie rozmowy toczone z nimi o winie, choć bardzo się spieszyli… To, że przyczyniamy się do tworzenia gustów i kreowania wiedzy - tak na pytanie o ulubione aspekty w pracy sommeliera odpowiada Monika Włosińska.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

