x

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

To kolejne wyróżnienie, przyznane Kindze Pienińskiej przez międzynarodowe jury International Taste Institute z Brukseli. Superior Taste Award jest nagrodą przyznawaną przez ekspertów świata gastronomii. Jury złożone z 200 niezależnych szefów kuchni i sommelierów, pochodzących z ponad 20 krajów Europy, starannie ocenia produkty, sprawdzane w konkursie pod kątem 5 kryteriów: wyglądu, zapachu, smaku, tekstury oraz ogólnych wrażeń zmysłowych. Artykuły spożywcze, które uzyskały notę całkowitą pomiędzy 80% a 90% są odznaczane dwoma złotymi gwiazdkami. Najwyżej ocenionym (których ogólny wynik przekroczył 90%) jury przyznaje trzy złote gwiazdki.
– W środowisku gastronomicznym gwiazdki przyznawane w konkursie Superior Taste Award uchodzą za porównywalne do 3-gwiazdkowej skali oceny według słynnego przewodnika Michelin. Takie wyróżnienie dla Kingi Pienińskiej w kategorii wód niegazowanych pokazuje jak wysoko cenią ją europejscy znawcy sztuki kulinarnej – mówi Monika Bielka-Vescovi, sommelierka.
Naturalna woda Kinga Pienińska została doceniona za swój delikatny i niepowtarzalny smak.
– Podana do posiłku wydobywa aromatyczne walory dań  i odświeża kubki smakowe. Dzięki niezwykłej delikatności, subtelnie podkreśla smak potraw i win, nie dominując ich – podkreśla sommelierka.
Kingę Pienińską charakteryzuje średni poziom zmineralizowania, uzyskany dzięki budowie geologicznej Pienin, która działa jak naturalny filtr, zachowując krystaliczną czystość produktu, docenioną również przez Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Wyróżniona przez Instytut certyfikatem, jest odpowiednim wyborem tak dla dzieci, jaki i seniorów.
Kinga Pienińska jest dostępna w trzech wariantach: wody niegazowanej, gazowanej i naturalnej, czyli lekko gazowanej. Można ją spotkać w kawiarni i restauracji, gdzie w szklanych butelkach występuje w formacie 0,33 i 0,7 l. Na sklepowych półkach Kingę Pienińską znajdziemy w standardowych opakowaniach o pojemnościach 0,5 i 1,5 l w trzech wariantach, a także 0,7 l, jako Kingę Pienińską Sport oraz w zielonym szkle w wersji gazowanej i niegazowanej w butelkach na 0,33 i 0,7 l.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Kobiecy Punkt Jedzenia

Sześć kobiet i sześć kobiecych punktów… jedzenia! Pod koniec sierpnia w poznańskiej restauracji Concordia Taste odbyła się kolacja, podczas której w roli głównej wystąpiły utalentowane szefowe kuchni.

Polski sukces podczas Kulinarnego Pucharu Świata

Złoto, srebro i brąz dla Polaków to bilans właśnie zakończonego Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu. Polscy reprezentanci, wspierani przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry stanęli do rywalizacji w trzech kategoriach, mierząc się z przedstawicielami 75 narodowości.

POLSKIE PRZYGOTOWANIA DO FINAŁÓW BOCUSE D'OR

W finale Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie. Kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk i Łukasz Konik.

Warsztaty Flavor Your World z sosami TABASCO®

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz dla dorosłych porowadzi w Zgierzu i w Warszawie Gary Evans, International Corporate Chef TABASCO®.

BĄBELKI UWOLNIONE

Smak i aromat ponad stu szampanów poznali uczestnicy pierwszej edycji Warsaw Bubbles Day, największej degustacji szampanów w Polsce, która odbyła się 22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej