x

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    27.06.2019

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

7. Targi Książki Kulinarnej - plakat. Foto: materiały prasowe,
7. Targi Książki Kulinarnej - plakat. Foto: materiały prasowe,
"Kiedy podróżuję jem, kiedy jem podróżuję" – takie motto towarzyszy inicjatorce i organizatorce targów, Marcie Gessler. Dlatego właśnie hasłem przewodnim tej edycji wydarzenia będzie PODRÓŻUJEMY. Uczestnicy targów dowiedzą się, jakie najdziwniejsze rzeczy związane z jedzeniem przywieźli ze swoich eskapad goście Marty Gessler.

Oprócz możliwości zakupienia książek kulinarnych najlepszych wydawnictw, Targi Książki Kulinarnej jak zawsze są okazją do spotkania najpopularniejszych postaci ze świata gastronomii – pasjonatów, ekspertów, kulinarnych podróżników, szefów kuchni i restauratorów oraz oczywiście autorów książek. Nie zabraknie spotkań wokół najnowszych publikacji, warsztatów, a przede wszystkim inspirujących rozmów.

Tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej jest biletowana. W cenie biletu – 10 zł (dla dzieci do lat 12 wstęp na wydarzenie jest bezpłatny) – wstęp na aktualne wystawy w Centrum Sztuki Współczesnej U-jazdowski oraz SMEG wyciskany na żywo ze świeżych owoców.

Targi Książki Kulinarnej
19-21 lipca 2019 (piątek-niedziela)
Centrum Sztuki Współczesnej, ul. Jazdów 2, Warszawa

Organizator: Marta Gessler, Qchnia Artystyczna
www.targiksiazkikulinarnej.pl
www.instagram.com/qchniaartystyczna/
www.qchnia.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

FILMS for FOOD - Alain Ducasse: kuchenne wyzwania

12 kwietnia o godz. 19:30 zaprezentowany zostanie film dokumentalny pt. "Alain Ducasse: kuchenne wyzwania" ("La quête d'Alain Ducasse" ). Po filmie odbędzie się też dyskusja o kuchni francuskiej z udziałem gości specjalnych.

Konferencja "Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa"

Stowarzyszenie Kobiety i Wino zaprasza do udziału w Konferencji "Uprawa winorośli w Polsce i perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa na tle winiarstwa światowego". Wydarzenie odbędzie się 5 grudnia 2018 w Hotelu Polskim pod Białym Orłem przy ul. Pijarskiej 17 w Krakowie.

VI Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau

Premiera VI edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 25 listopada 2019 r. w Warszawie!

Festiwal Ziemniaków

Ziemniaki mają większy potencjał niż rola dodatku do mięsa. Będzie można się o tym przekonać na Festiwalu Ziemniaków w warszawskim Bistro Barze WuWu, który odbędzie się 7 lutego o godz. 19.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

11. Festiwal Win Niemieckich w Warszawie

Niemiecki Instytut Wina zaprasza na 11. już edycję Festiwalu Wina Niemieckiego - 11 kwietnia w warszawskim Domu Towarowym Braci Jabłkowskich. Swój udział w imprezie zapowiedzieli liczni producenci win, którzy chcą nawiązać kontakty handlowe z polskimi importerami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej