Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody
Nadmorski festiwal whisky po raz 6.
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

Logo Festiwalu Whisky. Foto: materiały prasowe.
Logo Festiwalu Whisky. Foto: materiały prasowe.
Festiwal, którego organizatorem jest Dom Whisky z Jastrzębiej Góry z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem, a okrągła, V edycja okazała się rekordową pod względem odwiedzających gości (blisko 7000). Wówczas to, po raz pierwszy bilety zostały wyprzedane na kilka dni przed wydarzeniem.

Jak mówią organizatorzy: – Nasz festiwal to jedyne takie wydarzenie, które w jednym miejscu gromadzi największe osobistości świata whisky, pasjonatów ale również osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z tym trunkiem. Nie narzuca zasad, a pokazuje w jaki sposób wydobyć z whisky najwięcej tajemnic. Kierując się mottem "Whisky jest jak przyjaźń, czym starsza, tym lepsza" wierzymy, że razem z publicznością stworzymy niepowtarzalną atmosferę festiwalu, a nasza więź przez kolejne lata dojrzewała będzie jak najszlachetniejsza "woda życia".

Ten nadmorski festiwal to nie tylko mnóstwo okazji do degustacji whisky, to również możliwość pogłębienia wiedzy o „królowej alkoholi” od największych osobistości świata whisky, które odwiedziły na przestrzeni lat festiwal w Jastrzębiej Górze, m.in. Ian Millar – Globalny Ambasador whisky Glenfiddich, Kisten Grant Meikle – potomkini 5. generacji rodziny Grant, Charles Maclean – znany autor książek o whisky, Colin Dunn z Diageo czy Andy MacDonald – Manager Destylarni Glenmorangie.

Tegoroczna edycja to:
– ponad 600 whisky do degustacji
– Ponad 150 marek whisky
– Masterclass prowadzone przez największe osobistości świata whisky
– Festiwalowe whisky do nabycia w najniższych cenach w Polsce
– Premiery nowych edycji
– Prezentacje, degustacje, animacje
– Koncerty LIVE i specjalna strefa After Party dla gości festiwalu

Bilety dostępne są online na stronie www.festiwalwhisky.pl
Program Festiwalowy: http://festiwalwhisky.pl/program-festiwalowy/
Informacje o masster class: http://festiwalwhisky.pl/masterclasses/

„Food Service” i portal OuiChef.pl są patronami medialnymi wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

XIV Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Podkarpackie święto wina zgromadzi polskich i zagraniczni winiarzy, miłośników i pasjonatów wina, amatorów dobrej zabawy i pysznego jedzenia. Zaplanowano je na ostatni weekend wakacji - 24 i 25 sierpnia.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej