x

Nowy format toników Fentimans

Kategoria: Karta - napoje    26.06.2019

Na sklepowe półki trafiły właśnie tradycyjnie warzone toniki Fentimans w wygodnych, 150 ml puszkach - idealny rozmiar do przyrządzenia wspaniałych drinków także w domu.

Fentimans Elderflower Tonic Water, puszka 150 ml. Foto: materiały prasowe.
Fentimans Elderflower Tonic Water, puszka 150 ml. Foto: materiały prasowe.
Fentimans do tej pory w swojej ofercie posiadał napoje w rozmiarach od 125 ml do 750 ml, oferowane głównie w szklanych butelkach. Nowe puszki będą pakowane po osiem sztuk w eleganckie kartoniki, idealnie pasujące do półek w domowych lodówkach.

W puszkach dostępne będą na początku cztery najpopularniejsze napoje marki:
– tonik klasyczny,
– tonik ze skórką różowego grejpfruta,
– tonik z pomarańczami z Walencji i tymiankiem cytrynowym,
– tonik z kwiatem czarnego bzu.

– W Polsce, podobnie jak na całym świecie, notujemy coraz większą sprzedaż alkoholów premium. Klienci sięgający po alkohole z wyższej półki chcą, by mixery, na bazie których przygotują drinki, były równie wysokiej klasy, co kupowany przez nich alkohol. Tradycyjne toniki premium od Fentimans, którym zaufały najlepsze bary w Polsce i na świecie, idealnie się w tej roli sprawdzą – komentuje Aleksander Gryger, dyrektor sprzedaży The Merchant Company, oficjalnego i wyłącznego importera i dystrybutora napojów Fentimans w Polsce.

W Polsce napoje Fentimans są dostępne od 2013 roku i można je obecnie kupić w ponad 400 lokalach gastronomicznych, hotelach i sklepach na terenie całego kraju. Więcej informacji na temat portfolio Fentimans można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej www.merchantco.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Przedwojenne koktajle. Sprawdź, co dawniej piła stolica!

Trudno wyobrazić sobie przedwojenną Warszawę bez restauracji, dancingów i barów, w których popijano kawę z whisky, wódkę z sodą lub grenadyną i koktajle z wermutem. Czym jeszcze raczyli się nasi dziadkowie?

World Class 2018 - barmańska olimpiada w Berlinie

Już trzech najlepszych, polskich barmanów próbowało sił w największym konkursie barmańskim globu - World Class, ale nadal czekamy na trofeum dla Polaka.

Kombucha - naturalnie zdrowa

Jeżeli do tej pory nie słyszeliście o kombuchy, to znaczy, że ominął was bardzo ważny trend. Początkowo nieznany, niszowy napój obecnie pojawia się w coraz większej liczbie sklepów, lokali gastronomicznych, cateringów dietetycznych, a nawet na siłowniach i w klubach fitness.

Koktajl z bąbelkami

Wina musujące równie dobrze jak do picia w czystej postaci nadają się do spożywania w koktajlach. Spójrzmy, jak umiejętnie połączyć je z mocnymi alkoholami.

Historia gorzkiego trunku

Spożywany w milionach litrów rocznie na całym świecie, pity "wstrząśnięty lub zmieszany" w koktajlach przez najsłynniejszego agenta brytyjskiego wywiadu, chętnie spożywany z tonikiem lub wodą gazowaną w barach i na rodzinnych przyjęciach. Zaserwowany na kościach lodu idealnie wspomaga trawienie i wa

Woda, która wydobywa smak potraw

Rozmowa z Matiasem Glusmanem - jednym z najbardziej znanych specjalistów ds. napojów, w szczególności wina i wody, na rynku polskim.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej