x

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Kategoria: Miejsca

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

Bobby Burger w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
Bobby Burger w Galerii Młociny. Foto: materiały prasowe.
Burgerownia zajmuje 82 m kw., a jej wnętrze zdobi mural zaprojektowany i wykonany przez warszawski duet artystyczny Takie Pany, nawiązujący do położonej w sąsiedztwie Huty Warszawa. Lokal otwarto w Galerii Młociny, najnowszym koncepcie rozrywkowo-handlowym w Warszawie. Mieści się w Karuzeli, czyli jednej z podstref restauracyjnych w tym obiekcie.

Zależy nam, by lokale pod szyldem Bobby Burger znajdowały się w miejscach tętniących życiem, które sprzyjają wspólnemu spędzaniu czasu. Historia marki zaczęła się w Warszawie, jednak do tej pory nie mieliśmy lokalu w stołecznej „zielonej dzielnicy”. Co więcej, Galeria Młociny oferuje ciekawy koncept łączący dobre jedzenie i rozrywkę, dlatego zdecydowaliśmy się być jego częścią – mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.

W menu bielańskiego Bobby Burgera klienci znajdą klasyki: kultowe burgery ze 100 proc. wołowiny, propozycje drobiowe i aż 4 opcji wegetariańskie. Odpowiadając na potrzeby klientów, Bobby Burger wprowadził bezglutenowy wariant bułki oraz możliwość modyfikowania składników – od serów, po sosy, warzywa i kotlety. Oferta lokalu obejmuje również propozycje sezonowe, jak dostępny od czerwca burger Sex Appear, w którym fani zaskakujących połączeń smakowych znajdą sałatę, ser cheddar, ogórki konserwowe, bekon i pojedynczą lub podwójną 100 proc. wołowinę, wzbogaconą słodkim smakiem gruszki.

Lokal czynny jest codziennie od godz. 10 do 22 (w niedziele, również niehandlowe – od 10 do 21).

 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Polana Smaków - kuchnia Andrzeja Polana w centrum Warszawy

O Małej Polanie Smaków słyszała większość ceniących autorską kuchnię restauracyjnych bywalców. Nie każdy jednak wie, że lokal znanego kucharza Andrzeja Polana ma nową siedzibę. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeniósł się z Mokotowa do ścisłego centrum Warszawy.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

WARSZAWSKI SZNYT

Warszawski Sznyt to nowa restauracja przy placu Zamkowym w Warszawie. Na dwóch poziomach ugości ona ponad 160 osób, a w ogródku dodatkowo 40. Inwestorem jest Józef Krawczyk, szefem kuchni - Rafał Zaręba, a jego zastępcą - Michał Węcławek.

Po chińsku i włosku w warszawskim Regina Barze

Twórcy warszawskiej restauracji MOD - właścicielki Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska oraz szef kuchni Trisno Hamid - otworzyli niedawno Regina Bar przy Koszykowej.

GRAMY W TĘ SAMĄ GRĘ

Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej