Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Michel Moran i Sylwia Stachyra. Foto: materiały prasowe.
Michel Moran i Sylwia Stachyra. Foto: materiały prasowe.
Warsztat jest odpowiedzią na coraz bardziej popularny w branży gastronomicznej trend zero waste. Uczestnicy warsztatów wspólnie z gościem specjalnym, Michelem Moranem i Sylwią Stachyrą, Executive Chefem Akademii Inspiracji MAKRO przygotują dania wykorzystując poszczególne elementy ryb. Zapoznają się także z technikami kulinarnymi oraz sposobem serwowania i prezentacji dań zgodnych z ideą zero waste.

– Ważny i zarazem trudny temat poszanowania środowiska trafił również do polskiej gastronomii. Chociaż pierwsze skojarzenia z tym tematem dotyczą obowiązków związanych z segregacją śmieci, to w przypadku restauratorów powinno się myśleć przede wszystkim o tym, jak najlepiej wykorzystywać produkty i tym samym ograniczyć marnowanie jedzenia – mówi Sylwia Stachyra.

W tym roku Michel Moran poprowadzi w Akademii Inspiracji MAKRO również spotkanie kulinarne z udziałem dzieci oraz warsztaty na temat planowania świątecznego menu.

Termin: 26 czerwca, 10:00-15:00

Miejsce: Akademia Inspiracji MAKRO, al. Jerozolimskie 184, Warszawa

Więcej informacji: www.facebook.com/AkademiaInspiracjiMAKRO

Zapisy: www.akademia-inspiracji-makro.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej