Poland Sushi Cup 2019
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

Nigiri Sushi Set. Foto: materiały prasowe.
Nigiri Sushi Set. Foto: materiały prasowe.
W eliminacjach do konkursu Poland Sushi Cup wystartowało ponad 70 uczestników, z których jury wybrało 20 finalistów. To właśnie oni już 15 czerwca, w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie wezmą udział w wielkim finale konkursu. Zawodnicy będą musieli wykazać się umiejętnościami sprawiania ryb, przygotowania talerza w klasycznym stylu Edo-mae oraz pokazać swój talent, prezentując autorski talerz sushi. Zmagania zawodników oceniać będzie międzynarodowe jury. Jego przewodniczącym został Alon Than – Zwycięzca World Sushi Cup 2015 w Tokio, właściciel Izumi Sushi, niestrudzony popularyzator i nauczyciel sztuki sushi w Polsce.

Ponadto w jury konkursu zasiądą:
Iulian Constantin, Rumunia – prekursor kuchni japońskiej w swoim kraju. Finalista World Sushi Cup 2014. Zarządza siecią restauracji Zen w Bukareszcie.
Jorge Dionicio, USA – ten urodzony w Limie, Peru prawdziwy mistrz stylu Edo-mae od ponad 15 lat pracuje i trenuje w najlepszych restauracjach sushi w Stanach Zjednoczonych.
Vladimir Pak, Norwegia – zwycięzca World Sushi Cup 2017, dzięki swoim niezwykłym umiejętnościom technicznym zaliczany jest do najbardziej wpływowych Mistrzów Sushi na świecie. Właściciel restauracji Omakase w Oslo.
Wagner Spadacio, Francja – szef sushi w najbardziej znanej i prestiżowej restauracji sushi na świecie – Nobu Fairmont, w Monte Carlo. W 2018 został wicemistrzem World Sushi Cup w Tokio.
Hirotoshi Ogawa, Japonia – Wielki Mistrz i wielkie nazwisko, propagator sushi na całym świecie. Nauczał w ponad 50 krajach na świecie!

Miejsce:
Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal
u. Racjonalizacji 5, Warszawa

Czas:
15 czerwca 2019 r., 9:30 – 17:00

Wstęp:
Dla kibiców bezpłatny po uprzednim zapisie na stronie wydarzenia na Facbooku.

Więcej informacji:
www.polandsushicup.pl

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej