x

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    06.06.2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Przed nami krajowa selekcja do konkursu poprzedzona preeliminacjami. W tym roku Komitet Wykonawczy Bocuse d’Or Poland 2019 podjął decyzję o przeprowadzeniu wstępnych eliminacji, aby wyłonić maksymalnie 6 kandydatów, którzy zaprezentują się w ostatecznej rozgrywce podczas krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019, która odbędzie się w listopadzie tego roku.
Do preeliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie). Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał dwa szczegółowe przepisy potraw opatrzone zdjęciami. Kandydaci mieli przygotować dwa dania: mięsne i wege.
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego Prezydenta Akademii Bocuse d’Or Poland, wytypował 8 szefów kuchni do preeliminacji konkursu. Oto oni:
1. Łukasz Budzik, restauracja Mennicza Fusion we Wrocławiu
2. Ernest Jagodziński, restauracja Autentyk – Kuchnia i Ludzie w Poznaniu
3. Jakub Kasprzak, restauracja Sezony
4. Patryk Kwieciński, własne bistro niebawem
5. Krzysztof Nawrocki, restauracja Karczoch w Konstancinie Jeziorna
6. Michał Stężalski, restauracja Szara Gęś w Krakowie
7. Patryk Studziński, Radisson Blu Hotel w Krakowie
8. Mateusz Suliga, Hotel Unicus Palace w Krakowie

Preeliminacje odbędą się pod koniec czerwca 2019 roku w Akademii Kurta Schellera.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Rozdanie nagród przewodnika Michelin krakowskim restauracjom

21 listopada w restauracji Trzy Rybki w Hotelu Stary w Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe krakowskim restauracjom.

POLSKIE PRZYGOTOWANIA DO FINAŁÓW BOCUSE D'OR

W finale Krajowych Eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018 wyłoniono zwycięzcę, a tym samym reprezentanta Polski w europejskich finałach Bocuse d’Or w Turynie. Kandydata Dawida Szkudlarka i jego pomocnika Macieja Pisarka wspierają wiedzą i doświadczeniem: Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk i Łukasz Konik.

Gala Finałowa MONIN Cup Junior Poland 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek z numerem 28 otrzymując złoty puchar za osiągnięcie wyniku 104 punktów na 135 możliwych.

Zwycięzcy 12. edycji Wine&Food Noble Night

W jednym z najbardziej prestiżowych i najtrudniejszych konkursów kulinarnych w kraju największy sukces odniosły restauracje White One oraz Umami. Pozostałe wyróżnione lokale to Destylarnia, Signature oraz Isto.

Fika - Biznes dla Gastronomii z nagrodą Best Hospitality Marketing Agency

Polska agencja marketingowa Fika - Biznes dla Gastronomii została wyróżniona w plebiscycie organizowanym przez LUXLife Magazine. - Nagroda dla najlepszej w Polsce agencji marketingowej w branży HoReCa to sygnał, że nasze działania mają sens i przynoszą efekty - mówią właścicielki agencji.

Szef dla Młodych Talentów przechodzi do kanałów cyfrowych

Program odpowiedzialności społecznej Szef dla Młodych Talentów, organizowany przez MAKRO Polska, przechodzi do kanałów cyfrowych. W odpowiedzi na zawieszenie zajęć dydaktycznych sieć hurtowni przygotowała ogólnodostępną, internetową akcję edukacyjną pt. "Dokształcaj się ONLINE!".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej