Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Przed nami krajowa selekcja do konkursu poprzedzona preeliminacjami. W tym roku Komitet Wykonawczy Bocuse d’Or Poland 2019 podjął decyzję o przeprowadzeniu wstępnych eliminacji, aby wyłonić maksymalnie 6 kandydatów, którzy zaprezentują się w ostatecznej rozgrywce podczas krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019, która odbędzie się w listopadzie tego roku.
Do preeliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie). Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał dwa szczegółowe przepisy potraw opatrzone zdjęciami. Kandydaci mieli przygotować dwa dania: mięsne i wege.
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego Prezydenta Akademii Bocuse d’Or Poland, wytypował 8 szefów kuchni do preeliminacji konkursu. Oto oni:
1. Łukasz Budzik, restauracja Mennicza Fusion we Wrocławiu
2. Ernest Jagodziński, restauracja Autentyk – Kuchnia i Ludzie w Poznaniu
3. Jakub Kasprzak, restauracja Sezony
4. Patryk Kwieciński, własne bistro niebawem
5. Krzysztof Nawrocki, restauracja Karczoch w Konstancinie Jeziorna
6. Michał Stężalski, restauracja Szara Gęś w Krakowie
7. Patryk Studziński, Radisson Blu Hotel w Krakowie
8. Mateusz Suliga, Hotel Unicus Palace w Krakowie

Preeliminacje odbędą się pod koniec czerwca 2019 roku w Akademii Kurta Schellera.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej