x

SERY NUOVA CASTELLI WŚRÓD NAJLEPSZYCH SERÓW NA ŚWIECIE

Kategoria: Produkty    07.06.2019

W Bergen w Norwegii na corocznym konkursie World Cheese Awards wybrano najlepsze sery na świecie.

W tym roku w konkursie wystawiono rekordową ilość 3500 serów, które były oceniane przez 230 ekspertów i specjalistów z całego świata.

Zwracano uwagę na: skórkę, kolor sera, jego konsystencję oraz przede wszystkim na smak. W tegorocznej edycji konkursu sery Nuova Castelli otrzymały w sumie 12 medali: 5 złotych, 1 srebrny oraz 6 brązowych. Złotymi medalami nagrodzono: Taleggio PDO, Gorgonzola Piccante PDO, Parmigiano Reggiano 30-miesięczne PDO, Mozzarella di Bufala PDO, Mozzarella (produkcja w mleczarni Tinis).

Autor tekstu: Redakcja Foodservice

Zobacz także

PEPITKI B’CREATIVE - REWOLUCJA W ŚWIECIE WARZYW!

Celem firmy Bonduelle jest bycie światowym liderem w dziedzinie zdrowego stylu życia opartego na produktach pochodzenia roślinnego. Najnowsza innowacja Bonduelle Food Service to rewolucyjna linia produktów B’Creative.

Van Houten Ruby!

Firma Barry Callebaut Polska wprowadza na rynek nową odsłonę czwartego rodzaju czekolady. Tym razem w postaci proszku do sporządzania czekolady Ruby na zimno oraz na gorąco. Czekolada jest dostępna w marce Van Houten, która specjalizuje się w produkcji proszków kakaowych i czekoladowych.

Nałęczowianka wprowadza butelkę rPET

Nałęczowianka wprowadza na rynek nową butelkę 1 L, która jest w 50% wykonana z PET z recyklingu (rPET). To pierwsza w Polsce woda dostępna w butelce takiej pojemności wyprodukowana z rPET.

Nowa, niezwykle ostra odsłona sosu Sriracha od Fanex

Fanex, polski producent sosów dla branży HoReCa, w odpowiedzi na oczekiwania swoich klientów, wprowadził na rynek nową odsłonę egzotycznego sosu Sriracha. Obecna wersja bez wątpienia jest najostrzejszym sosem w ofercie Fanex. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej.

Nowa linia pieczywa Vandemoortele

Jakiego pieczywa poszukują konsumenci? Świeżego, odżywczego, z prostym składem.

(NIE) SAMYM CHLEBEM... CZYLI O PIECZYWIE W RESTAURACJACH

Choć jest produktem podstawowym, ma niemal nieskończenie wiele odmian. Może być dodatkiem lub istotnym składnikiem wielu dań. Niestety, często restauratorzy o tym zapominają. Co zrobić, by urozmaicić pieczywo oferowane w restauracji?

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej