x

WORKI PRÓŻNIOWE I SOUS-VIDE OD BIDFOOD FARUTEX

Kategoria: Produkty    25.03.2019

W ofercie Bidfood Farutex pojawiły się właśnie worki próżniowe i do gotowania sous-vide − sygnowane nową marką własną BluPack.

Worki próżniowe wykonane są z folii o grubości 70 mikronów, która ochroni surowe mięso, ryby, sery, sosy, zupy, warzywa czy owoce przed drobnoustrojami, utratą wilgoci i uszkodzeniem podczas transportu. Worki pozwalają na łatwe porcjowanie i ewidencję produktów.

Worki vacuum występują w siedmiu najpopularniejszych rozmiarach. Worki przeznaczone zaś do gotowania sous vide o grubości 90 mikronów pomogą w przyrządzaniu i odgrzewaniu potraw, a specjalny skład surowcowy zapobiegnie reakcji jedzenia z opakowaniem.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

POWITAJ JESIEŃ Z MIONETTO PROSECCO

Smak Mionetto Prosecco przeniesie cię myślami do Treviso - krainy prosecco położonej w północno-wschodnich Włoszech. To właśnie tu, pod idealnie błękitnym włoskim niebem, uprawiany jest sławny szczep Glera, z którego powstaje Mionetto Prosecco.

SZKŁO DLA PROFESJONALISTÓW − SCHOTT ZWIESEL I ZWIESEL 1872

Dziś wysokiej klasy szkło to absolutna podstawa w gastronomii. Najlepszą gwarancją satysfakcji są produkty z logo Schott Zwiesel i Zwiesel 1872 stanowiące połączenie najwyższej jakości, niezrównanej wytrzymałości i wyjątkowego połysku.

NOWA STRONA INTERNETOWA BONDUELLE FOOD SERVICE

Firma, będąca liderem na rynku warzyw mrożonych i apertyzowanych, stawia na piękne zdjęcia oraz ciekawe przepisy. Oprócz wyszukiwarki dań, produktów czy samych warzyw użytkownik znajdzie również wiele inspiracji w zależności od zadania, które stoi przed nim w kuchni.

KRUSZWICA OLEJ Z ESENCJĄ MASŁA - NOWOŚĆ DLA PROFESJONALISTÓW

Naturalne składniki, maślany smak i temperatura dymienia do 220°C to odpowiedź na rosnące oczekiwania świata gastronomii. Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze, opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

ZAMROŻONY SMAK

Są dostępne niemal na każdym kroku - zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim. Najczęściej w rożku lub na patyku jako słodki street food. Lody mogą znakomicie sprawdzić się także w restauracyjnych i kawiarnianych deserach. Podajemy kilka pomysłów na uatrakcyjnienie oferty.

Włoskie antipasti - nowości w portfolio marki MAKRO Chef

MAKRO Polska wprowadziło do sprzedaży nowe produkty pod parasolem marki MAKRO Chef.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej