x

Mikser Kulinarny w Olsztynie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    06.06.2019

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

Warszaty w Olsztynie. Foto: materiały prasowe.
Warszaty w Olsztynie. Foto: materiały prasowe.
Za nami ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. Bezpłatne spotkanie edukacyjne odbyło się w olsztyńskim Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych. Pokaz kulinarny przygotowali szefowie kuchni pokazowej MAKRO w Warszawie – Cezary Powała i Michał Grzywacz – oraz Paweł Kosiorek z Łowicza, jeden z Junior Ambasadorów programu.

Uczestnicy Miksera Kulinarnego mieli okazję obserwować proces przygotowania zupy, dania głównego i deseru.

Zupa: kremowy chłodnik z botwiny, serwowany z jajkiem sous-vide oraz kwaśną śmietaną ogórkową.

Danie główne: polędwica wołowa z grzybami duszonymi w żubrówce, fondantami z buraka i batata oraz sałatką z rukwi wodnej z piklowaną cebulką perłową.

Deser bazował na musie z leśnych poziomek z dodatkiem belgijskiej czekolady i kruszonki zbożowej.

Warsztaty w Olsztynie. Foto: materiały prasowe.
Warsztaty w Olsztynie. Foto: materiały prasowe.
Dla aktywnych uczestników spotkania przewidziano upominki, m.in. koszulki przekazane przez partnera programu – firmę ChemaN, a także książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” i notatniki kulinarne wydane przez MAKRO Polska.

Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej