Uczestnicy Miksera Kulinarnego mieli okazję obserwować proces przygotowania zupy, dania głównego i deseru.
Zupa: kremowy chłodnik z botwiny, serwowany z jajkiem sous-vide oraz kwaśną śmietaną ogórkową.
Danie główne: polędwica wołowa z grzybami duszonymi w żubrówce, fondantami z buraka i batata oraz sałatką z rukwi wodnej z piklowaną cebulką perłową.
Deser bazował na musie z leśnych poziomek z dodatkiem belgijskiej czekolady i kruszonki zbożowej.
Dla aktywnych uczestników spotkania przewidziano upominki, m.in. koszulki przekazane przez partnera programu – firmę ChemaN, a także książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” i notatniki kulinarne wydane przez MAKRO Polska.Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez