x

2 KOMA 7 BAR

Kategoria: Miejsca

Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.

2 KOMA 7 BAR. Foto: materiały prasowe.
2 KOMA 7 BAR. Foto: materiały prasowe.
W piątek, 31 maja nastąpiło uroczyste otwarcie nowego lokalu przy placu Zbawiciela. 2 KOMA 7 BAR to miejsce, które stawia na smak, produkty najwyższej jakości oraz podejście „no waste”. Coś dla siebie znajdzie tam każdy ceniący jakość i zdrowe jedzenie: weganie, wegetarianie, osoby z alergiami pokarmowymi czy miłośnicy chleba z glutenem – nikt nie wyjdzie z pustymi rękami.

– Pomysł stworzenia 2 KOMA 7 BARU powstał dość spontanicznie, ale ma bardzo mocne podwaliny – od lat żyję i pracuję w biegu wśród ludzi, którzy cenią jakość, chcą się zdrowo i smacznie odżywiać, ale brakuje im do tego, jednego, bardzo cennego składnika – czasu. My chcemy im tę najcenniejszą w dzisiejszych czasach walutę ofiarować. U nas można szybko zaopatrzyć się w najlepszej jakości jedzenie, które nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje – mówi Ewelina Spólna, właścicielka agencji 2 KOMA 7.

Menu 2 KOMA 7 BARU to m.in.: kawa, soki z wyciskarki wolnoobrotowej, sałatki, zupy i kanapki. Szefową kuchni jest Justyna Pyrgiel, która doświadczenia nabierała w Solcu 44, pod okiem Aleksandra Barona.

– Wyznaję zasadę, że bez dobrego produktu nie można stworzyć dobrego dania, nawet jeśli mowa o czymś tak prostym jak kanapka czy zupa. Bazą wszystkiego co serwuję w 2 KOMA 7 BAR są maksymalnie świeże i, w większości, lokalne składniki. Menu będzie zmieniało się sezonowo, nie zabraknie w nim także pozycji dla gości z problemami zdrowotnymi – mówi Justyna Pyrgiel.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

FAST CASUAL WEDŁUG DANIELA HUMMA

Daniel Humm, szef kuchni Eleven Madison Park, i jego wspólnik Will Guidara otwierają nową restaurację w Nowym Jorku - Made Nice. Oficjalne otwarcie restauracji w stylu fast casual nastąpiło w poniedziałek 24 kwietnia.

Śląska Prohibicja

Restauracja Śląska Prohibicja otworzyła się na początku grudnia nieopodal rynku w Nikiszowcu - górniczym osiedlu z początku XX w. w Katowicach.

RAMEN PEOPLE

Ramen People na krakowskim Kazimierzu to autorskie azjatyckie miejsce ze street foodem, które powstało z pasji tworzenia orientalnego jedzenia. Twórcami i współwłaścicielami są Dominika Grabowska (była właścicielka i pomysłodawczyni Kanton Dim Sum House) oraz Rafał Brzostek.

ŻYWA KUCHNIA

Laurent De Bremaeker, właściciel i szef kuchni, szkolił się w najlepszych instytutach kulinarnych, w których jedzenie traktowane jest jak lekarstwo, m.in. w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. ul. Racławicka 99, Warszawa

Mięsny Befsztyk na warszawskim Żoliborzu

We wrześniu na warszawskim Żoliborzu powstał Befsztyk. Jest to już drugie miejsce pod tą marką. Pierwszy sklep mięsno-wędliniarski Befsztyk został założony w 1994 r. na Mokotowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej