x

2 KOMA 7 BAR

Kategoria: Miejsca    04.06.2019

Warszawska mapa gastronomiczna wzbogaciła się właśnie o nowe miejsce ze zdrowym, najwyższej jakości jedzeniem. Lokal 2 KOMA 7 BAR powstał jako nieoczekiwana i niestandardowa kreacji agencji marketingowej 2 KOMA 7.

2 KOMA 7 BAR. Foto: materiały prasowe.
2 KOMA 7 BAR. Foto: materiały prasowe.
W piątek, 31 maja nastąpiło uroczyste otwarcie nowego lokalu przy placu Zbawiciela. 2 KOMA 7 BAR to miejsce, które stawia na smak, produkty najwyższej jakości oraz podejście „no waste”. Coś dla siebie znajdzie tam każdy ceniący jakość i zdrowe jedzenie: weganie, wegetarianie, osoby z alergiami pokarmowymi czy miłośnicy chleba z glutenem – nikt nie wyjdzie z pustymi rękami.

– Pomysł stworzenia 2 KOMA 7 BARU powstał dość spontanicznie, ale ma bardzo mocne podwaliny – od lat żyję i pracuję w biegu wśród ludzi, którzy cenią jakość, chcą się zdrowo i smacznie odżywiać, ale brakuje im do tego, jednego, bardzo cennego składnika – czasu. My chcemy im tę najcenniejszą w dzisiejszych czasach walutę ofiarować. U nas można szybko zaopatrzyć się w najlepszej jakości jedzenie, które nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje – mówi Ewelina Spólna, właścicielka agencji 2 KOMA 7.

Menu 2 KOMA 7 BARU to m.in.: kawa, soki z wyciskarki wolnoobrotowej, sałatki, zupy i kanapki. Szefową kuchni jest Justyna Pyrgiel, która doświadczenia nabierała w Solcu 44, pod okiem Aleksandra Barona.

– Wyznaję zasadę, że bez dobrego produktu nie można stworzyć dobrego dania, nawet jeśli mowa o czymś tak prostym jak kanapka czy zupa. Bazą wszystkiego co serwuję w 2 KOMA 7 BAR są maksymalnie świeże i, w większości, lokalne składniki. Menu będzie zmieniało się sezonowo, nie zabraknie w nim także pozycji dla gości z problemami zdrowotnymi – mówi Justyna Pyrgiel.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sfinks otwiera dwie nowe restauracje Fabryka Pizzy

Jeden lokal znajduje się w ścisłym centrum Warszawy, a drugi, prowadzony przez franczyzobiorcę, działa w Piasecznie. W obu restauracjach można zamawiać dania także na wynos i z dowozem.

Pink Lobster

Pink Lobster otworzył się w listopadzie tego roku przy Żurawiej w Warszawie, w okolicy pełnej różnorodnych restauracji i barów.

Kolejna Tankovna Pilsner Urquell - w Barze Koszyki w Warszawie

Pilsner Urquell kończy w tym roku 178 lat i z okazji urodzin otwiera nowe miejsce, w którym można napić się niepasteryzowanego piwa prosto z czeskiego browaru. Marka przeobraża popularny Bar Koszyki w kolejną Tankovną.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

Rodzinnie, po włosku w warszawskim Pesto Café

Kiedy dzieci są szczęśliwe, ich rodzice też są szczęśliwi - to motto Pesto Café, restauracji w warszawskiej Galerii Młociny. Miejsce stworzono z myślą o rodzinnych posiłkach poza domem.

Bistro Kromki na warszawskim Muranowie

Na warszawskim Muranowie od roku, a konkretnie od lutego 2018 r., działa nowoczesne i sympatyczne bistro Kromki. Przycupnęło wśród ciągnących się między aleją Solidarności a Nowolipkami niskimi pawilonami, w których kryją się fast foody oraz sklepiki np. z cygarami, alkoholem czy kosmetykami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej