WIOSENNA EDYCJA RESTAURANT WEEK
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Około 400 restauracji z 35 polskich miast weźmie udział w wiosennej odsłonie Restaurant Week. Festiwal organizowany jest od 3 do 17 kwietnia, tym razem pod hasłem #SzanujJedzenie.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Część restauracji przygotowała specjalne popisowe menu oparte na filozofii zero waste. W ten sposób Restaurant Week przyłącza się do wiodących inicjatyw promujących świadomą konsumpcję oraz systemowe ograniczenie zjawiska marnowania żywności. Sama formuła festiwalu również odbywa się w duchu zero waste. Podczas imprezy restauratorzy nie marnują żywności, ponieważ dzięki internetowej rezerwacji miejsc i menu przez gości festiwalu – mogą dokładnie zaplanować liczbę i rodzaj przygotowywanych dań.

Podczas kwietniowej edycji Restaurant Week organizatorzy spodziewają się nawet 100 tysięcy gości. Odwiedzą oni restauracje m.in. w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, na Śląsku, w Lubelskiem, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku, Rzeszowie czy na Podhalu. Na festiwalowej scenie zadebiutują m.in. Mokolove, Tel Aviv Urban Food, The Cool Cat TR i Żywa Kuchnia.

Goście będą mieli szansę wygrać dwuosobowy rejs LOT-em do Włoch oraz dwuosobową kolację w Osteria Francescana, najbardziej obleganej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin. Jej właścicielem i szefem kuchni jest Massimo Bottura, również promujący ideę #RespectFood.

Rezerwacje stolików i menu na stronie www.RestaurantWeek.pl.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej