x

WIOSENNA EDYCJA RESTAURANT WEEK

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.03.2019

Około 400 restauracji z 35 polskich miast weźmie udział w wiosennej odsłonie Restaurant Week. Festiwal organizowany jest od 3 do 17 kwietnia, tym razem pod hasłem #SzanujJedzenie.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Część restauracji przygotowała specjalne popisowe menu oparte na filozofii zero waste. W ten sposób Restaurant Week przyłącza się do wiodących inicjatyw promujących świadomą konsumpcję oraz systemowe ograniczenie zjawiska marnowania żywności. Sama formuła festiwalu również odbywa się w duchu zero waste. Podczas imprezy restauratorzy nie marnują żywności, ponieważ dzięki internetowej rezerwacji miejsc i menu przez gości festiwalu – mogą dokładnie zaplanować liczbę i rodzaj przygotowywanych dań.

Podczas kwietniowej edycji Restaurant Week organizatorzy spodziewają się nawet 100 tysięcy gości. Odwiedzą oni restauracje m.in. w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, na Śląsku, w Lubelskiem, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku, Rzeszowie czy na Podhalu. Na festiwalowej scenie zadebiutują m.in. Mokolove, Tel Aviv Urban Food, The Cool Cat TR i Żywa Kuchnia.

Goście będą mieli szansę wygrać dwuosobowy rejs LOT-em do Włoch oraz dwuosobową kolację w Osteria Francescana, najbardziej obleganej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin. Jej właścicielem i szefem kuchni jest Massimo Bottura, również promujący ideę #RespectFood.

Rezerwacje stolików i menu na stronie www.RestaurantWeek.pl.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Debiut przewodnika Michelin dla Słowenii

Ukazał się przewodnik Michelin w całości poświęcony Słowenii. To mały kraj z zaledwie 2 milionami mieszkańców, ale już w pierwszej edycji przewodnika wyróżniono 52 restauracje, w tym jedną dwugwiazdkową i pięć jednogwiazdkowych.

GWIAZDKI MICHELIN 2018

Ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin na kraje nordyckie. Największym zaskoczeniem okazała się informacja o trzech gwiazdkach dla restauracji Frantzén w Sztokholmie. To pierwsza w historii restauracja w Szwecji, która otrzymała trzy gwiazdki.

Gdzie na smaczne Walentynki w Warszawie?

Sprawdź, jak i gdzie możesz zorganizować w Warszawie naprawdę romantyczne Walentynki.

Warszawski Festiwal Kawy - szósta edycja

Od piątku 5 lutego do niedzieli 7 lutego w Hali Gwardii potrwa Warszawski Festiwal Kawy. Wydarzenie skupi uwagę profesjonalistów oraz miłośników kawy. W programie m. in. pierwszy etap Mistrzostw Polski Baristów Coffee in Good Spirits.

TRÓJMIEJSKI FESTIWAL WHISKY

Ponad 200 gatunków whisky, warsztaty, szkolenia, a na koniec licytacja najlepszej single malt na świecie - tak wyglądał Festiwal Whisky Live Sopot, który 3 czerwca odbył się w Sopocie. Impreza była pierwszą lokalną odsłoną wydarzeń organizowanych pod szyldem Whisky Live.

WNĘTRZE CAMPO NAGRODZONE

Wrocławski Campo Modern Grill zaprojektowany przez Buck.Studio wygrał w międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie. Restauracja zwyciężyła z projektami restauracji z Wielkiej Brytanii, Australii i Hongkongu. Projekt Campo był jedynym projektem z Polski nominowanym w tej edycji konkursu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej