x

Aperitivo Time Food Festival

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    29.05.2019

Jedź, pij i baw się we włoskim stylu między 7 a 9 czerwca w Elektrowni Powiśle.

Aperitivo Time Food Festival. Foto: materiały prasowe.
Aperitivo Time Food Festival. Foto: materiały prasowe.
Aperitivo Time Food Festival to festiwal włoskich smaków i włoskiego stylu biesiadowania, którego główną cechą jest wspólne, radosne spędzanie czasu w gronie przyjaciół.

W trakcie festiwalu, który odbędzie się 7-9.06.2019 w Elektrowni Powiśle będzie możliwość posmakowania dań od najlepszych włoskich restauracji z naszego kraju, a także znakomitych restauracji prosto z Włoch – z Wenecji, Mediolanu czy z regionu Emilia-Romania.

Na festiwalu obecni będą specjalnie na tę okazję zaproszeni włoscy restauratorzy i  szefowie kuchni, m.in. Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Spotkamy także reprezentację topowych włoskich restauracji z Polski: Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, a także Piec na Szewskiej z Wrocławia. Wśród serwowanych dań, przygotowanych specjalnie na tę okazję, będą m.in.: Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù.

Co ważne, festiwal jest Insta-friendly – organizatorzy zadbali o to, by wszyscy Instagramerzy mieli wspaniałe ujęcia. Na festiwalu będzie czekać wiele atrakcji, które będą idealnym pretekstem do sfotografowania, np.:
warsztaty kulinarno-sensoryczne z Larą Gessler, gdzie nauczysz się dobierać i łączyć smaki;
warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, który opowie o tym jak tworzyć perfekcyjne zdjęcia na Instagram;
warsztaty koktajlowe, podczas których nauczysz się przyrządzać koktajl Martini Fiero & Tonic.

Będą też hostessy z Instaxami do uwiecznienia wspólnych chwil, oraz stoisko do scrapbooking w strefie Instax, aby ozdobić swoje zdjęcie.

Harmonogram:
Pełen harmonogram wydarzeń można znaleźć na stronie martini.restaurantweek.pl

Ceny:
Wstęp na wydarzenie jest darmowy.
Festiwalowe menu: planowane są propozycje mięsne i wege, w cenach od 6 do 35 zł.
Rejestrując się na stronie martini.restaurantweek.pl zyskujesz promocyjną, festiwalową cenę koktajlu = 5 zł. Cena regularna w dniach festiwalu = 10 zł.

Miejsce:
Elektrownia Powiśle
Wejście od ul. Zajęczej, Warszawa

Termin:
7.06.2019, piątek, 18:00 – 22:00
8-9.06.2019, sobota - niedziela, 13:00 – 22:00

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

2. urodziny Akademii Inspiracji MAKRO

Już jutro Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie będzie świętować 2. rocznicę działalności. Z tej okazji przygotowano warsztaty tematyczne z udziałem gościa specjalnego - Michela Morana.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

Najlepsi sommelierzy zawalczą o Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. 23 maja w wyjątkowej formule zawodów online weźmie udział sześciu sommelierów, którzy mają na koncie tytuł zwycięzcy Mistrzostw Polski z ubiegłych lat i wiele innych nagród, także w skali międzynarodowej.

Food Interactive Days

Już 6-7.02 odbędzie się w gdańskim AmberExpo konferencja Food Interactive Days. Hasło przewodnie wydarzenia to "Graj w pierwszej drużynie!", a tematyka skoncentrowana jest na czynnikach sukcesu w branży HoReCa: budowaniu zgranego zespołu, doborze strategii i konsekwentnym budowaniu wizerunku marki.

FILMS for FOOD - Alain Ducasse: kuchenne wyzwania

12 kwietnia o godz. 19:30 zaprezentowany zostanie film dokumentalny pt. "Alain Ducasse: kuchenne wyzwania" ("La quête d'Alain Ducasse" ). Po filmie odbędzie się też dyskusja o kuchni francuskiej z udziałem gości specjalnych.

Kobiecy punkt jedzenia

Pod koniec sierpnia zapraszamy do restauracji Concordia Taste na charytatywną kolację, podczas której w roli głównej wystąpią kobiety! Będą gotować, inspirować, opowiadać i pokazywać, że mogą wszystko i wszędzie!

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej