Aperitivo Time Food Festival
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Jedź, pij i baw się we włoskim stylu między 7 a 9 czerwca w Elektrowni Powiśle.

Aperitivo Time Food Festival. Foto: materiały prasowe.
Aperitivo Time Food Festival. Foto: materiały prasowe.
Aperitivo Time Food Festival to festiwal włoskich smaków i włoskiego stylu biesiadowania, którego główną cechą jest wspólne, radosne spędzanie czasu w gronie przyjaciół.

W trakcie festiwalu, który odbędzie się 7-9.06.2019 w Elektrowni Powiśle będzie możliwość posmakowania dań od najlepszych włoskich restauracji z naszego kraju, a także znakomitych restauracji prosto z Włoch – z Wenecji, Mediolanu czy z regionu Emilia-Romania.

Na festiwalu obecni będą specjalnie na tę okazję zaproszeni włoscy restauratorzy i  szefowie kuchni, m.in. Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Spotkamy także reprezentację topowych włoskich restauracji z Polski: Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, a także Piec na Szewskiej z Wrocławia. Wśród serwowanych dań, przygotowanych specjalnie na tę okazję, będą m.in.: Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù.

Co ważne, festiwal jest Insta-friendly – organizatorzy zadbali o to, by wszyscy Instagramerzy mieli wspaniałe ujęcia. Na festiwalu będzie czekać wiele atrakcji, które będą idealnym pretekstem do sfotografowania, np.:
warsztaty kulinarno-sensoryczne z Larą Gessler, gdzie nauczysz się dobierać i łączyć smaki;
warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, który opowie o tym jak tworzyć perfekcyjne zdjęcia na Instagram;
warsztaty koktajlowe, podczas których nauczysz się przyrządzać koktajl Martini Fiero & Tonic.

Będą też hostessy z Instaxami do uwiecznienia wspólnych chwil, oraz stoisko do scrapbooking w strefie Instax, aby ozdobić swoje zdjęcie.

Harmonogram:
Pełen harmonogram wydarzeń można znaleźć na stronie martini.restaurantweek.pl

Ceny:
Wstęp na wydarzenie jest darmowy.
Festiwalowe menu: planowane są propozycje mięsne i wege, w cenach od 6 do 35 zł.
Rejestrując się na stronie martini.restaurantweek.pl zyskujesz promocyjną, festiwalową cenę koktajlu = 5 zł. Cena regularna w dniach festiwalu = 10 zł.

Miejsce:
Elektrownia Powiśle
Wejście od ul. Zajęczej, Warszawa

Termin:
7.06.2019, piątek, 18:00 – 22:00
8-9.06.2019, sobota - niedziela, 13:00 – 22:00

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

XIV Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Podkarpackie święto wina zgromadzi polskich i zagraniczni winiarzy, miłośników i pasjonatów wina, amatorów dobrej zabawy i pysznego jedzenia. Zaplanowano je na ostatni weekend wakacji - 24 i 25 sierpnia.

Films for Food Festival w Warszawie

Pierwsza edycja festiwalu najciekawszych filmów dokumentalnych o jedzeniu z ostatnich lat odbędzie się w stolicy w ostatni weekend czerwca. W programie cztery polskie premiery kinowe.

Festiwal win polskich w SPOT. vol. 6/2019

8 czerwca 2019 roku odbędzie się 6. edycja Festiwalu win polskich w poznańskim SPOT. W trakcie festiwalu zostaną zaprezentowane najlepsze wina naszego kraju. W trakcie wydarzenia odbędą się degustacje winiarskie, warsztaty oraz wydarzenia specjalne.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej