Kompostowalna zastawa stołowa od MAKRO Polska
Kategoria: Produkty

Artykuły jednorazowe z materiałów biodegradowalnych cieszą się coraz większą popularnością. W odpowiedzi na potrzeby rynku MAKRO Polska wprowadziło do swojej oferty pełen asortyment kompostowalnej zastawy stołowej.

Sztućce, talerze, miski oraz wiele innych biodegradowalnych naczyń i akcesoriów pojawiło się właśnie w portfolio marki MAKRO Professional. Wszystkie elementy zastawy stołowej dostępne są w wielu kształtkach, rozmiarach i pojemnościach. Akcesoria wykonane są z polilaktydu, wytwarzanego w procesie syntezy naturalnych polimerów pozyskiwanych z surowców odnawialnych, np. z rozwłóknionej trzciny cukrowej. Po zużyciu powinny być selektywnie zbierane z innymi odpadami BIO i przekazywane do kompostowni, gdzie w obecności mikroorganizmów ulegną naturalnemu rozkładowi.

Biodegradowalna jednorazowa zastawa MAKRO Professional posiadaja certyfikaty zgodności z międzynarodową normą potwierdzające ich przydatność do kompostowania. W praktyce oznacza to, że w ciągu 6 miesięcy w pełni rozkładają się na wodę, dwutlenek węgla oraz biomasę, będącą pełnowartościowym nawozem organicznym.

MAKRO Professional to marka dla wymagających. Linia produktów obejmuje środki czystości, narzędzia i akcesoria kuchenne cechujące się wysoką estetyką, solidnym wykonaniem i dbałością o detale.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej