

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny


Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.
Burgery Pasibusa są robione w 100% z wołowiny – mięso jest mielone i doprawiane ręcznie, a jego wyrazisty smak to jeden ze znaków rozpoznawczych marki. Goście odwiedzający nowy lokal Pasibusa w Galerii Młociny będą mogli spróbować m. in. kultowych burgerów: klasycznego Włoskiego Pastucha z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebka Juniora z autorskim sosem BBQ, ostrego Gonzalesa z nachosami czy Awokadusa z domowym guacamole. W menu burgerowni można znaleźć także Pasi sałatki, zestawy dla dzieci (Pasi Kids), dodatki (m. in. frytki i kulki serowe) oraz napoje (m. in. Pasi Lemoniada) i alkohole (m. in. własną markę piwa). Co miesiąc w karcie pojawia się także zupełnie nowa propozycja – burger miesiąca.
Zobacz także

Nowa restauracja Amaro i Nosalowy Park Hotel & Spa - w lipcu

Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.

RESTAURACJA KOBALTOWA

Gdy wybieramy się na wakacje nad polskie morze, Mierzeja Wiślana nie jawi się jako oczywisty wybór. Ale być może czas pomyśleć o zmianie destynacji. Sytuacja na Mierzei zmieniła się na korzyść świadomych smakoszy w 2015 r., kiedy to w nowo wybudowanym hotelu Tristan powstała restauracja Kobaltowa.

GRACIARNIA

Graciarnia powstała pod koniec marca w Gdańsku Wrzeszczu, w piwnicy po pubie Kojot. Właścicielem Graciarni jest Marek Gutek, który wraz z dwójką przyjaciół stworzył miejsce oparte na dwóch filarach - grach planszowych i kraftowych piwach.

Handelek - powrót do krakowskiej tradycji

Handelek wskrzesza dawną krakowską tradycję całodziennych śniadań spożywanych na mieście.

Po chińsku i włosku w warszawskim Regina Barze

Twórcy warszawskiej restauracji MOD - właścicielki Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska oraz szef kuchni Trisno Hamid - otworzyli niedawno Regina Bar przy Koszykowej.

MATCHA TEA HOUSE

Właściciele Izumi Sushi - Alicja Than i Alon Than - otworzyli w marcu przy warszawskim placu Zbawiciela Matcha Tea House. Jest to herbaciarnia skupiona wokół japońskiej zielonej herbaty. Wypijemy tu przykładowo najszlachetniejszą japońską herbatę gyokuro, herbatę matcha, a także Matcha Latte.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

