x

SANTO PORTO BY MAGDA GESSLER

Kategoria: Miejsca    25.03.2019

W samym centrum Gdyni, tuż u podnóża Kamiennej Góry i w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowej Willi Szczęść Boże, w połowie sierpnia 2018 r. uroczyście otwarto Santo Porto, rybny raj Magdy Gessler.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Restauracja oferuje szeroki wybór świeżych ryb z całego świata sprzedawanych w całości i przygotowywanych zgodnie z oczekiwaniem gości. Znajdziemy tu ryby dobrze znane – dorsza i sandacza – ale także bardziej egzotyczne gatunki: lucjana czerwonego czy leatherjacket z Atlantyku. Oferta ryb i owoców morza zmienia się, więc warto zaglądać do Santo Porto w poszukiwaniu nowych smaków. Sezonowe menu Santo Porto zostało stworzone przez Magdę Gessler i szefa kuchni Bartosza Rozbiegałę, który uczestniczył w tworzeniu lokalu od samego początku.

Popisowym daniem restauracji jest zupa bouillabaisse przygotowywana przez 24 godziny na wywarze z homara, langustynek, krewetek oraz ryb (32 zł). W karcie znaleźć też można bogaty wybór przekąsek (8-52 zł), dań głównych (36-89 zł), win, alkoholi i koktajli. Przepiękne, bogate i nawiązujące do śródziemnomorskiego stylu wnętrze zaprojektowane w całości przez Magdę Gessler emanuje ciepłem już od wejścia.

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej