WSZYSTKO DLA GASTRONOMII
Wystawcy Targów EuroGastro jak zwykle zaprezentują nowości i sprawdzone rozwiązania w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoriów czy sprzętu cateringowego. Dostępne będą produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów gastronomii, a także napoje, piwa, wina oraz inne alkohole. Nie zabraknie najlepszych gatunków kaw, herbat smakowych, gorących czekolad, naturalnych soków i wód mineralnych. Zaprezentowane zostaną również nowoczesne urządzenia fiskalne i POS oraz oprogramowanie wspierające sprawne zarządzanie lokalami gastronomicznymi. Restauratorzy będą mogli zapoznać się także z różnorodną ofertą zastaw, porcelany, szkła czy galanterii stołowej.
MISTRZOWSKA LEKCJA
Konkursy kulinarne i pokazy to stałe elementy Targów EuroGastro. Uznani szefowie kuchni chętnie wspierają młodych kucharzy, dla których udział w konkursach to szansa zaprezentowania swoich umiejętności. Podczas najbliższej edycji odbędą się: „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, a także „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa. Z kolei lokalne smaki zostaną przybliżone w konkursie „Produkt regionalny – Mistrzostwa kulinarne im. Hanny Szymanderskiej” organizowanym przez Kubę Korczaka oraz w „Smakach dziczyzny” Artura Świerżewskiego. Młodzi bariści będą zaś rywalizować w „Olimpiadzie Kawy” oraz „Finale Olimpiady Kawy” dla Szkół Gastronomicznych.
WIEDZA KLUCZEM DO SUKCESU
W programie obu wydarzeń znajdą się też merytoryczne szkolenia i konferencje. Słuchacze będą mogli wysłuchać ekspertów i zdobyć praktyczną wiedzę dotyczącą najbardziej aktualnych zagadnień z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelarskim.
REJESTRACJA ONLINE JUŻ DOSTĘPNA
Klienci biznesowi już dziś mogą zarejestrować się online i skorzystać z 50-proc. zniżki na bilet wstępu, która obowiązuje do 3 kwietnia. Więcej informacji oraz formularze rejestracyjne znajdziecie na: www.eurogastro.com.pl oraz www.worldhotel.pl.