Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

Preeliminacje mają na celu wyłonienie maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Ore Poland, planowanych na listopad 2019 roku. Zwycięzca będzie miał szansę podjąć rywalizację na arenie międzynarodowej w Wielkim Finale Bocuse d’Or w Lyonie w styczniu 2021 roku.

Kto może się zgłosić?
Wszyscy profesjonalni, czynni zawodowo kucharze, którzy są obywatelami Polski oraz którzy w dniu Wielkiego Fianłu Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) będą mieli ukończone 23 lata.
Każdy uczestnik dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który w terminie Wielkiego Finału nie może mieć ukończonych 22 lat (osoby urodzone po 29 stycznia 1999).

Zasady preeliminacji
Do preeliminacji zostaną zaproszeni tylko wybrani kandydaci, którzy będą musieli zaprezentować dwa dania:

  • danie wege (dwa talerze),
  • danie mięsne (dwa talerze).

Harmonogram

  • do 3 czerwca 2019 należy przesyłać zgłoszenia wraz z podpisanym regulaminem; adres nadsyłania zgłoszeń: zgloszenia@bocusedorpoland.pl
  • 6 czerwca 2019 – ogłoszenie wyników preeliminacji na stronie www.bocusedorpoland.pl
  • 24 czerwca 2019 – finał Bocuse d’Or Poland 2019, Akademia Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Ważne adresy i dokumenty
Strona konkursu: www.bocusedorpoland.pl
Formularz zgłoszeniowy: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574009981000_preeliminacje-formularz.pdf
Regulamin preeliminacji: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574735661000_preeliminacje-regulamin-2019.pdf
Regulamin finału konkursu: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574735931000_final-regulamin-2019.pdf

Uwaga! Osoby chcące startować w preeliminacjach muszą zapoznać się z obydwoma powyższymi regulaminami przed przesłaniem zgłoszenia.

Komitet organizacyjny Bocuse d’Or Poland:

  • Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland,
  • Łukasz Konik – Wiceprezydent Akademii,
  • Tomasz Purol,
  • Rafał Targosz,
  • Jarek Uściński,
  • Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland.
Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Polscy jurorzy w konkursie S.Pellegrino Young Chef

W gronie jurorów prestiżowego konkursu S.Pellegrino Young Chef znaleźli się Iwona Niemczewska i Marcin Popielarz. Do udziału w międzynarodowej rywalizacji młodych kucharzy można się zgłaszać do 30 kwietnia.

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Znamy półfinalistów World Class Poland 2019

Po raz piąty ruszyła polska edycja prestiżowego konkursu barmańskiego World Class. O tytuł mistrza rodzimej sceny koktajlowej powalczy 30 najlepszych barmanów z dziewięciu miast.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej