x

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    10.05.2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

Preeliminacje mają na celu wyłonienie maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Ore Poland, planowanych na listopad 2019 roku. Zwycięzca będzie miał szansę podjąć rywalizację na arenie międzynarodowej w Wielkim Finale Bocuse d’Or w Lyonie w styczniu 2021 roku.

Kto może się zgłosić?
Wszyscy profesjonalni, czynni zawodowo kucharze, którzy są obywatelami Polski oraz którzy w dniu Wielkiego Fianłu Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) będą mieli ukończone 23 lata.
Każdy uczestnik dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który w terminie Wielkiego Finału nie może mieć ukończonych 22 lat (osoby urodzone po 29 stycznia 1999).

Zasady preeliminacji
Do preeliminacji zostaną zaproszeni tylko wybrani kandydaci, którzy będą musieli zaprezentować dwa dania:

  • danie wege (dwa talerze),
  • danie mięsne (dwa talerze).

Harmonogram

  • do 3 czerwca 2019 należy przesyłać zgłoszenia wraz z podpisanym regulaminem; adres nadsyłania zgłoszeń: zgloszenia@bocusedorpoland.pl
  • 6 czerwca 2019 – ogłoszenie wyników preeliminacji na stronie www.bocusedorpoland.pl
  • 24 czerwca 2019 – finał Bocuse d’Or Poland 2019, Akademia Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Ważne adresy i dokumenty
Strona konkursu: www.bocusedorpoland.pl
Formularz zgłoszeniowy: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574009981000_preeliminacje-formularz.pdf
Regulamin preeliminacji: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574735661000_preeliminacje-regulamin-2019.pdf
Regulamin finału konkursu: http://www.bocusedorpoland.pl/uploaded_files/15574735931000_final-regulamin-2019.pdf

Uwaga! Osoby chcące startować w preeliminacjach muszą zapoznać się z obydwoma powyższymi regulaminami przed przesłaniem zgłoszenia.

Komitet organizacyjny Bocuse d’Or Poland:

  • Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland,
  • Łukasz Konik – Wiceprezydent Akademii,
  • Tomasz Purol,
  • Rafał Targosz,
  • Jarek Uściński,
  • Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland.
Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

IX edycja akcji GĘSINA NA ŚW. MARCINA

Od 10 listopada do 3 grudnia trwać będzie w tym roku IX edycja slowfoodowej akcji “Gęsina na św. Marcina".

Weindich na Targach Polagra

Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.

Kuchnia Pomorza - tradycja w nowoczesnej odsłonie

Za nami czwarte spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. 22 października w hotelu Sofitel Grand Sopot goście spróbowali ośmiu dań nawiązujących do dawnej, pomorskiej kuchni.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Projekcja świetlna na katowickim Spodku z okazji Dnia Własnego Biznesu

13 października obchodzony był międzynarodowy Dzień Własnego Biznesu. Z tej okazji katowicki Spodek rozświetliło hasło symbolicznie wyrażające wsparcie dla niezależnych polskich przedsiębiorców z sektora MSP, szczególnie w tym trudnym dla wszystkich roku.

KULINARNY TRANSATLANTYK

Kolacją autorstwa Sebastiana Krauzowicza zakończyła się tegoroczna edycja Kina Kulinarnego Festiwalu Transatlantyk w Łodzi. 8 dni festiwalu to ponad 200 projekcji filmów, 55 filmowych premier i 63 tysiące widzów, wybitni twórcy z całego świata i wyjątkowe nagrody.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej