x

Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    30.04.2019

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

TABASCO zaprasza na otwarcie sezonu grillowego. Foto: materiały prasowe.
TABASCO zaprasza na otwarcie sezonu grillowego. Foto: materiały prasowe.
Najsmaczniejszych przysmaków w grilla, obowiązkowo doprawionych sosami TABASCO® oraz Kikkoman, można w tym roku spróbować w Czeladzi w czasie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Na wspólne grillowanie zapraszają mistrzowie kuchni, Grzegorz Bukowiec oraz Mariusz Kotkowski, którzy przygotują wyjątkowe specjały. Dodatkowo ZM Henryk Kania gwarantują, że serwowane będzie mięso najwyższej jakości. Doskonałego smaku daniom z grilla zapewnią kultowe sosy TABASCO® i Kikkoman.

Do wspólnej zabawy na plaży przy muzyce na żywo zapraszają Bernard Drago oraz Martino. Artyści i ich goście zagrają energetyczne, porywające do tańca przeboje z gorących klubów Ibizy.

Na najbardziej aktywnych uczestników wielkiego grillowania czekają nagrody niespodzianki.

Start w sobotę, 4 maja o 10:00.

Jeżeli nadal brakuje wam pomysłów na dania z grilla, możecie skorzystać z inspirującej podpowiedzi marki TABASCO®:

GRILLOWANA WIEPRZOWINA

Grillowana wieprzowina. Foto: materiały prasowe.
Grillowana wieprzowina. Foto: materiały prasowe.
Składniki:
2/3 szklanki sosu sojowego
2 łyżki siekanego imbiru
2 łyżki stołowej musztardy
2 zmiażdżone ząbki czosnku
2 łyżeczki TABASCO® Sauce

2 polędwiczki wieprzowe, ok. 0,7 kg
3 średnie pomidory
2 średnie cukinie
2 duże, czerwone cebule

Wykonanie:

1. Wymieszaj w misce sos sojowy, musztardę, imbir, czosnek i sos TABASCO®. Połowę przelej do drugiego pojemnika. Do miski dodaj polędwiczki i marynuj min. 2 h, obracając od czasu do czasu.

2. Przekrój pomidory na pół. Cukinię pokrój w 0,5 cm plastry, podobnie cebulę. Włóż warzywa do pozostałej części marynaty i wymieszaj.

3. Rozgrzej grill, umieść polędwiczki 12-15 cm powyżej ognia na 20 minut. Przez pierwsze 15 minut co jakiś czas obracaj i smaruj marynatą.

4. Kiedy mięso jest niemal gotowe, umieść warzywa na grillu na 4 minuty, obracaj i smaruj marynatą.

Podpowiedź: Spróbuj polać gotowe mięso sosem TABASCO® Chipotle, by wydobyć pełniejszy smak grillowania.



TABASCO® Sauce - TABASCO® Original Red Pepper Sauce wyprodukowany jest z trzech naturalnych składników: papryczek tabasco, niewielkiej ilość soli i octu najwyższej jakości. Receptura TABASCO® Original Red Pepper Sauce jest prawie taka sama od 150 lat. W sezonie żniwnym papryczki są zbierane ręcznie, aby zapewnić, że wybieramy tylko najbardziej dojrzałe papryki we właściwym czerwonym kolorze. Następnie świeżo zmielone papryczki tabasco leżakują do 3 lat, zanim zostaną butelkowane w jedynej fabryce TABASCO® na Avery Island w stanie Luizjana w USA. Tak powstaje sos, który jak żaden inny jest obecny w kuchni i na stołach w ponad 195 krajach na całym świecie. Właścicielem marki TABASCO® i oryginalnego przepisu jest niezmiennie rodzina McIlhenny.

Kikkoman to oryginalny japoński sos sojowy, a jego produkcja opiera się na wyłącznie naturalnych procesach warzenia i długiej fermentacji. Połowa tajemnicy jest w prostocie: sos sojowy Kikkoman powstaje z tylko 4 składników (soja, pszenica, woda, sól). Druga połowa sekretu to czas, jaki jest potrzebny na dojrzewanie i nieprzyspieszoną fermentację składników. Potrzeba aż 6 miesięcy, aby powstał naturalny, smaczny i bezpieczny produkt. Bez dodatkowych procesów chemicznych, bez dodatków. Tylko 4, w pełni naturalne produkty, które dobierane w staranny, wypracowany przez lata sposób i tradycyjna receptura, które sprawdza się od ponad 300 lat.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

MASSIMO BOTURA GOŚCIEM FESTIWALU FINE DINING WEEK

Jubileuszowa, piąta edycja Fine Dining Week trwała od 6 do 17 lutego. Biorące w nim udział restauracje odwiedziło rekordowe 11 tysięcy gości, a najważniejszą z kolacji towarzyszących festiwalowi przygotował Massimo Bottura.

Znamy najlepsze restauracje letniej edycji Fine Dining Week

W plebiscycie gości Fine Dining Week za najlepszy lokal festiwalu została uznana Restauracja Alpejska z Łodzi. Na drugim miejscu znalazła się Scena Kulinarna Art Restaurant (Śląsk) a na trzecim - Renaissance Restaurant (Szczecin).

Nie dajmy się zarazie!

W zaistniałej sytuacji chcemy wciąż działać, być z wami i dal was, informować was o najważniejszych dla branży HoReCa sprawach.

II edycja akcji "KUKBUK Poleca" z dwiema nowymi kategoriami

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej