Van Dog to marka dla miłośników street foodu i wielbicieli hot-dogów w wersji gourmet. Van Dogi to autorskie kiełbaski przygotowane według receptur lokalnych masaży, podawane w chrupiących Van Bułkach wypiekanych specjalnie dla sieci przez rodzinną piekarnię z województwa mazowieckiego. Do tego mnóstwo nietypowych i zaskakujących dodatków oraz oryginalnych sosów. Goście restauracji mogą zamówić również Van Fryty podawane na wiele zdumiewających sposobów i wybrać jednego z kolorowych freak shake’ów.
Receptury Van Doga są inspirowane kuchniami z całego świata, w tym także tradycyjnymi polskimi smakami i lokalnymi produktami. W menu znalazły się m.in.:
- Van Mac&Cheese z makaronem, sosem serowym, grillowaną papryką i chrupiącym bekonem;
- Van Tango z argentyńskim sosem chimichurri, granatem, grillowanymi warzywami i prażonymi pestkami migdałów;
- orientalny Van Dog z azjatyckimi ogórkami, duszonym porem i ketchupem mango,
- wegański Bez-Dog z tofu,
- kolorowy Van Carrot z fioletową, pomarańczową i żółtą marchwią pieczoną z czosnkiem i tymiankiem.
Lokal w Centrum Praskim Koneser to dwa debiuty jednocześnie – to pierwszy w Polsce lokal marki Van Dog oraz pierwszy warszawski lokal konceptu Papa Diego.
Lokal o powierzchni 166 mkw mieści stoliki dla 45 osób oraz wspólny bar, który serwuje kraftowe piwa, margarity (także w wersji bezalkoholowej) oraz chelady – oryginalny mix lemoniady cytrynowej i piwa Corona. Lokal posiada również ogródek z dodatkowymi 40 miejscami siedzącymi.