x

Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Kategoria: Miejsca    27.04.2019

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Wnętrze lokalu Van Dog. Foto: materiały prasowe.
Wnętrze lokalu Van Dog. Foto: materiały prasowe.
Van Dog to marka dla miłośników street foodu i wielbicieli hot-dogów w wersji gourmet. Van Dogi to autorskie kiełbaski przygotowane według receptur lokalnych masaży, podawane w chrupiących Van Bułkach wypiekanych specjalnie dla sieci przez rodzinną piekarnię z województwa mazowieckiego. Do tego mnóstwo nietypowych i zaskakujących dodatków oraz oryginalnych sosów. Goście restauracji mogą zamówić również Van Fryty podawane na wiele zdumiewających sposobów i wybrać jednego z kolorowych freak shake’ów.

Receptury Van Doga są inspirowane kuchniami z całego świata, w tym także tradycyjnymi polskimi smakami i lokalnymi produktami. W menu znalazły się m.in.:

  • Van Mac&Cheese z makaronem, sosem serowym, grillowaną papryką i chrupiącym bekonem;
  • Van Tango z argentyńskim sosem chimichurri, granatem, grillowanymi warzywami i prażonymi pestkami migdałów;
  • orientalny Van Dog z azjatyckimi ogórkami, duszonym porem i ketchupem mango,
  • wegański Bez-Dog z tofu,
  • kolorowy Van Carrot z fioletową, pomarańczową i żółtą marchwią pieczoną z czosnkiem i tymiankiem.

Lokal w Centrum Praskim Koneser to dwa debiuty jednocześnie – to pierwszy w Polsce lokal marki Van Dog oraz pierwszy warszawski lokal konceptu Papa Diego.

Lokal o powierzchni 166 mkw mieści stoliki dla 45 osób oraz wspólny bar, który serwuje kraftowe piwa, margarity (także w wersji bezalkoholowej) oraz chelady – oryginalny mix lemoniady cytrynowej i piwa Corona. Lokal posiada również ogródek z dodatkowymi 40 miejscami siedzącymi.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mięsny Befsztyk na warszawskim Żoliborzu

We wrześniu na warszawskim Żoliborzu powstał Befsztyk. Jest to już drugie miejsce pod tą marką. Pierwszy sklep mięsno-wędliniarski Befsztyk został założony w 1994 r. na Mokotowie.

Po chińsku i włosku w warszawskim Regina Barze

Twórcy warszawskiej restauracji MOD - właścicielki Kamila Mroczkowska i Patrycja Jaskólska oraz szef kuchni Trisno Hamid - otworzyli niedawno Regina Bar przy Koszykowej.

Mateusz Gessler otworzy restaurację w Elektrowni Powiśle

Elektrownia Powiśle przyciąga interesujące koncepty - to tu swoją nową restaurację otworzy Mateusz Gessler, znany kucharz i restaurator. Chce w niej serwować dania łączące polską tradycję z orientalnymi inspiracjami.

King Rooster - nowa marka gastronomiczna firmy 7 Street

W ofercie King Rooster znajdują się chrupiące kurczaki w zestawach z frytkami i sosami oraz w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów, a także panierowanych stripsów.

Miski, czyli poke bowls w Krakowie

Prosto, zdrowo i smacznie - tak najkrócej można scharakteryzować ofertę otwartego w maju tego roku lokalu Miski. Restauracja bazuje na koncepcji popularnych na świecie poke bowls, czyli wywodzących się z kuchni hawajskiej misek wypełnionych ryżem i dodatkami.

Aleksander Baron otwiera bar na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie

Aleksander Baron powraca na scenę gastronomiczną. Wraz ze swą familią będzie karmić gości w Baron the Family Grill Bar. Na świeżym powietrzu, przy żywym ogniu. - To oaza w centrum miasta. Miejsce, które powstało, by cieszyć. Po trudnym lockdownie należy nam się czas biesiady - mówi nam szef kuchni.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej