- Jurorzy KPP 2019: Emmanuel Lorieux, Jean Bos, Bartosz Peter (jury techniczne). Foto: materiały prasowe.
19. finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się w dn. 1-2 października 2019.
Już w tej chwili wiadomo, że zawodników oceniać będą m.in.:
- Jean Bos – twórca Akademii Kuchni Molekularnej, wyróżniony tytułem „Najlepszy Kucharz Świata” w 2006 roku,
- Emmanuel Lorieux, który pracował m.in. dla sieci hoteli Le Meridien, a także dla Nestlé Professional, w tym przez 3 lata jako Global Food Executive Chef.
Nad technicznym przebiegiem konkursu będzie natomiast czuwał Bartosz Peter, dwukrotny zwycięzca poprzednich edycji konkursu (w 2017 i 2018 roku) oraz Ekspert Kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Kolejnych jurorów KPP poznamy wkrótce.
Szczegóły na temat konkursu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.