Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Jurorzy KPP 2019: Emmanuel Lorieux, Jean Bos, Bartosz Peter (jury techniczne). Foto: materiały prasowe.
Jurorzy KPP 2019: Emmanuel Lorieux, Jean Bos, Bartosz Peter (jury techniczne). Foto: materiały prasowe.
Kulinarny Puchar Polski to jedno z najważniejszych wydarzeń na kulinarnej mapę Polski. Z tego powodu jego organizatorzy przykładają ogromną wagę do utrzymania najwyższych standardów gwarantujących uczciwą rywalizację o tytuł „Najlepszego z najlepszych”. Każdego roku starają się też ze szczególną starannością wybrać sędziów do jury konkursu. Dodatkowo w tym roku postanowiono wprowadzić Kodeks Etycznego Jurora. Zaproszenie do składu jurorskiego Kulinarnego Pucharu Polski to nie tylko nobilitacja, ale przede wszystkim obowiązki. Kodeks ma w formalny sposób wskazać, jakie są oczekiwania w stosunku do Jurora – od tych najważniejszych, jak bezstronna uczciwa ocena zawodników, do tych o nieco niższej randze, ale jednak ważnych, jak na przykład punktualność czy kucharski strój galowy.

19. finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się w dn. 1-2 października 2019.

Już w tej chwili wiadomo, że zawodników oceniać będą m.in.:

  • Jean Bos – twórca Akademii Kuchni Molekularnej, wyróżniony tytułem „Najlepszy Kucharz Świata” w 2006 roku,
  • Emmanuel Lorieux, który pracował m.in. dla sieci hoteli Le Meridien, a także dla Nestlé Professional, w tym przez 3 lata jako Global Food Executive Chef.

Nad technicznym przebiegiem konkursu będzie natomiast czuwał Bartosz Peter, dwukrotny zwycięzca poprzednich edycji konkursu (w 2017 i 2018 roku) oraz Ekspert Kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Kolejnych jurorów KPP poznamy wkrótce.

Szczegóły na temat konkursu można na bieżąco śledzić na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej