x

Jedenasta edycja Slow Weekendu w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Już 18 i 19 maja odbędzie się 11. Slow Weekend, impreza gromadząca w jednym miejscu polskich twórców #slow. Tegoroczna edycja zapowiada się wyjątkowo - po raz pierwszy targom towarzyszyć będzie muzyczny festiwal ulicy.

W majowy weekend postindustrialne wnętrza Centrum Praskiego Koneser wypełnią produkty wytwarzane przez rodzime marki #slow, które dbają o najlepszą jakość materiałów, tworzą w limitowanych seriach i wspierają lokalne społeczności.
– Wybraliśmy Centrum Praskie Koneser, bo to idealna przestrzeń na festiwal. Wszystko to w pięknej scenerii zabytkowej Pragi – mówi Izabela Miłosz- Damaziak, współtwórczyni Grupy Slow.
Na odwiedzających będzie czekać aż 350 starannie dobranych lokalnych marek oferujących autorską modę i akcesoria, biżuterię, wzornictwo. W Strefie Ciało zaprezentują się producenci naturalnych kosmetyków oraz partnerzy z bezpłatnymi usługami pielęgnacyjnymi i relaksacyjnymi. W Strefie Zwierzaka znajdziemy produkty dla futrzastych pupili, darmowe porady oraz prelekcje ekspertów. Warsztatownia to z kolei strefa, na której organizowane będą m. in. zajęcia z wicia wianków, warsztaty z projektowania letnich nadruków na torby i t-shirty, wyplatania makramy, malowania desek żywicą epoksydową, produkcji naturalnych kosmetyków, lepienia doniczek, sadzenia ziół oraz warsztaty rozwijające wyobraźnię i zdolności manualne dzieci.
Po raz pierwszy w Polsce 18 maja odbędzie się festiwal łączący kultury street food i street music. Plac Konesera wypełni się kuchniami świata serwowanymi z najlepszych stołecznych food trucków. Punktem kulminacyjnym Slow Festivalu będzie przegląd młodych zespołów i kapel ulicznych zaproszonych na ten wieczór z całej Polski. Nagrodą główną jest 6 tysięcy zł.
Impreza zbiegnie się z Nocą Muzeów 2019 – wezmą w niej udział dwa muzea mieszczące się w Centrum Praskim Koneser. Dzięki zastosowaniu najnowocześniejszych narzędzi multimedialnych, odwiedzający Muzeum Polskiej Wódki będą mogli doświadczyć i zrozumieć jak przebiegają poszczególne etapy produkcji wódki, z jakich surowców powstaje i jak ważna jest w tym procesie rola człowieka – gorzelnika. Zaś Muzeum Biżuterii Współczesnej planuje nie tylko wystawy, ale też spotkania z artystami i wykłady.
Godziny otwarcia festiwalu: 11– 22 (sobota i niedziela). Wstęp bezpłatny!

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej