x

BAKEMASTER − NOWA MARKA NA RYNKU CUKIERNICTWA I PIEKARNICTWA

Kategoria: Produkty

Z początkiem 2019 roku HENDI Polska wprowadza na rynek swoją nową markę − BAKEMASTER. Jest to asortyment dedykowany branży cukierniczej oraz piekarniczej.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Wśród asortymentu BAKEMASTER znajdą się: szafy mroźnicze i chłodnicze, witryny chłodnicze, stoły chłodnicze, zamrażarki, zmywarki, ekspresy do kawy, piece, miksery planetarne oraz bogaty asortyment używany w cukiernictwie i piekarnictwie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Cold Brew, czyli idealna kawa na lato!

Tego lata zapraszamy do Costa Coffee na kawę w delikatnej, ale mocno pobudzającej odsłonie. Cold Brew to idealny wybór dla spragnionych orzeźwienia. Ta zimna kawa serwowana jest w wersji klasycznej lub z aksamitną, mleczną pianką. A fanów owocowo-wakacyjnych smaków oczaruje wersja truskawkowa!

RZEKA PEŁNA MLEKA

Biała wydzielina gruczołu mlekowego samic ssaków pojawiająca się w okresie laktacji. Skład mleka wszystkich ssaków jest taki sam. Różni je tylko ilość tłuszczów, białka, wapnia czy laktozy. Najbardziej tłuste jest mleko szarej foki. W naszych regionach zadowalamy się głównie spolegliwą krową.

POLICZKI Z SANDACZA, NIE TYLKO DLA SMAKOSZY

Ryby do menu można wprowadzać na wiele sposobów, jednak kreacja z reguły zaczyna się od filetów albo tuszek. Nowością na polskich stołach i - od niedawna także w ofercie Bidfood Farutex - są policzki z sandacza.

ZAMROŻONY SMAK

Są dostępne niemal na każdym kroku - zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim. Najczęściej w rożku lub na patyku jako słodki street food. Lody mogą znakomicie sprawdzić się także w restauracyjnych i kawiarnianych deserach. Podajemy kilka pomysłów na uatrakcyjnienie oferty.

BEZBŁĘDNA OFERTA ŚNIADANIOWA

Śniadanie to zdaniem dietetyków najważniejszy posiłek całego dnia. Organizm w trakcie snu działa w zwolnionym tempie, ale jednak działa. A to oznacza, że budzi się z deficytem energii, dlatego tak ważne jest zjedzenie śniadania, którego główna funkcja to dostarczenie organizmowi paliwa na rozruch.

WIGILIA W RESTAURACJI

Wigilijna kuchnia restauracyjna niejedno ma imię. Pozwala odnieść się do korzeni, obudzić tęsknotę za prawdziwym domowym jedzeniem, ale dzięki swojej różnorodności zostawia też miejsce na eksperymenty.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej