x

MICHAŁ MOLENDA NOWĄ TWARZĄ AKADEMII INSPIRACJI MAKRO

Kategoria: Ludzie    25.02.2019

Szef kuchni dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe doświadczenia wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Michał Molenda kształcił się m.in. w londyńskim oddziale słynnej szkoły Le Cordon Bleu oraz londyńskim hotelu Savoy. Gastronomiczne szlify zdobywał też pod okiem takich sław jak Gordon Ramsay, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. W 2015 roku wrócił do Polski i tu pracował jako szef kuchni w nadmorskim Rosevia Resort, a następnie w warszawskiej Kuchni Otwartej. Pełnił też funkcję dyrektora gastronomii w Hotelu Sopot.

Obecnie Michał Molenda rozpoczyna kolejny etap kariery jako drugi szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Do jego zadań będzie należało rozwijanie oferty szkoleń skierowanych do branży gastronomicznej. Michał będzie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem, tworząc programy warsztatów na temat obecnych i nadchodzących trendów w gastronomii, a także ofertę szkoleń biznesowych, np. o sposobach optymalizacji food cost czy sprawnym zarządzaniu zespołem.

– Cieszymy się, że Michał dołączył do zespołu, dzięki temu będziemy mogli jeszcze lepiej wspierać branżę HoReCa, oferując unikatowe szkolenia czy indywidualne, szyte na miarę doradztwo. W Akademii Inspiracji stawiamy na wzajemne inspirowanie, wysoką jakość i profesjonalizm oraz łączenie społeczności gastronomicznej – mówi Wioletta Dudzińska-Szajniuk, menedżer pionu szkolenia i rozwój w MAKRO Polska.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bogdan Gałązka: orkisz niejedno ma imię

O orkiszu i kuchni średniowiecznej rozmawiamy z Bogdanem Gałązką, ekspertem marki Orkisz, szefem kuchni Gothic Restaurant na Zamku w Malborku, doktorantem UMK w Toruniu piszącym rozprawę pod kierunkiem profesora Jarosława Dumanowskiego o kuchni Jana Szyttlera.

PIOTR BIKONT

To był król. Gdy wchodził do pomieszczenia, wszystkie oczy zwracały się na niego. Zajmował sobą przestrzeń, skupiał uwagę, przyciągał. W naturalny sposób aranżował sytuację towarzyską, kulinarną i artystyczną.

W IMIĘ PRODUKTU

Niestrudzony poszukiwacz jakościowych produktów regionalnych. Szef kuchni, właściciel, sommelier i menedżer w jednej osobie. Oto Przemysław Błaszczyk i jego opowieść o śląskim rynku gastronomicznym oraz umiejętnym łączeniu idei z biznesem.

Dominik Dobosz Mistrzem Polski Latte Art 2020

Tegorocznym mistrzem w tworzeniu najpiękniejszych wzorów mlecznych na kawie jest Dominik Dobosz, barista z Green Caffè Nero. To on zwyciężył Mistrzostwa Polski Latte Art 2020 organizowane przez polski oddział SCA Poland (Speciality Coffee Association). Gratulujemy!

Bartek Kieżun: kuchnia pachnąca liściem laurowym

Po sukcesie "Italii do zjedzenia" Bartek Kieżun, czyli Krakowski Makaroniarz, serwuje nam kolejną opowieść o malowniczych miejscach i kuchni niezwykłej w swej prostocie. Jego "Portugalia do zjedzenia" właśnie ukazała się w księgarniach.

MICHAŁ IWANIUK

"Styl moich deserów ciężko określić jednym słowem, bo lubię różne rodzaje dekoracji - raz minimalistyczną, a innym razem bogatą. Najważniejsze, żeby desery były smaczne i broniły się smakiem. Klient powinien chcieć do nas wrócić".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej