x

MICHAŁ MOLENDA NOWĄ TWARZĄ AKADEMII INSPIRACJI MAKRO

Kategoria: Ludzie

Szef kuchni dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe doświadczenia wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Michał Molenda kształcił się m.in. w londyńskim oddziale słynnej szkoły Le Cordon Bleu oraz londyńskim hotelu Savoy. Gastronomiczne szlify zdobywał też pod okiem takich sław jak Gordon Ramsay, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. W 2015 roku wrócił do Polski i tu pracował jako szef kuchni w nadmorskim Rosevia Resort, a następnie w warszawskiej Kuchni Otwartej. Pełnił też funkcję dyrektora gastronomii w Hotelu Sopot.

Obecnie Michał Molenda rozpoczyna kolejny etap kariery jako drugi szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Do jego zadań będzie należało rozwijanie oferty szkoleń skierowanych do branży gastronomicznej. Michał będzie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem, tworząc programy warsztatów na temat obecnych i nadchodzących trendów w gastronomii, a także ofertę szkoleń biznesowych, np. o sposobach optymalizacji food cost czy sprawnym zarządzaniu zespołem.

– Cieszymy się, że Michał dołączył do zespołu, dzięki temu będziemy mogli jeszcze lepiej wspierać branżę HoReCa, oferując unikatowe szkolenia czy indywidualne, szyte na miarę doradztwo. W Akademii Inspiracji stawiamy na wzajemne inspirowanie, wysoką jakość i profesjonalizm oraz łączenie społeczności gastronomicznej – mówi Wioletta Dudzińska-Szajniuk, menedżer pionu szkolenia i rozwój w MAKRO Polska.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej