Obecnie Michał Molenda rozpoczyna kolejny etap kariery jako drugi szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Do jego zadań będzie należało rozwijanie oferty szkoleń skierowanych do branży gastronomicznej. Michał będzie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem, tworząc programy warsztatów na temat obecnych i nadchodzących trendów w gastronomii, a także ofertę szkoleń biznesowych, np. o sposobach optymalizacji food cost czy sprawnym zarządzaniu zespołem.
– Cieszymy się, że Michał dołączył do zespołu, dzięki temu będziemy mogli jeszcze lepiej wspierać branżę HoReCa, oferując unikatowe szkolenia czy indywidualne, szyte na miarę doradztwo. W Akademii Inspiracji stawiamy na wzajemne inspirowanie, wysoką jakość i profesjonalizm oraz łączenie społeczności gastronomicznej – mówi Wioletta Dudzińska-Szajniuk, menedżer pionu szkolenia i rozwój w MAKRO Polska.