x

TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas targów przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Dodatkową atrakcją będą autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, Olimpiada Kawy® dla baristów, a także po raz pierwszy pokazy cukiernicze czy konkurs barmański.

Konkursy oraz pokazy w nowym i klasycznym wydaniu
W programie tegorocznej edycji Targów znajdą się między innymi: konkurs „Debic Pastry Cup”, pokazy szefów kuchni i cukierni organizowane przez Pawła Mieszałę oraz Smart Cuisine, dania dietetyczne – konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Wielu emocji przysporzy Międzynarodowy Konkurs Barmański „Barmatic Cup” Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Już tradycyjnie podczas Eurogastro i WorldHotel odbędą się „International CHEF Culinary Cup” 2019 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i 11. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”.

W tym roku odbędzie się już czternasta edycja Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa, a także 11. Olimpiada Kawy® organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy® we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Codziennie w trzech strefach pokazowych prezentowane będą konkursy i wydarzenia dotyczące różnych branż reprezentowanych na targach.

Wiedza pomocna w biznesie
Profesjonaliści chcący podwyższyć swoje kwalifikacje będą mieli ku temu wiele okazji. Dwudniowy program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”, opracowany przez Kongres Szefów Kuchni wspólnie z MT Targi Polska, stanowi odpowiedź na potrzebę fachowego przygotowania menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Sesja odbywająca się w trakcie najbliższej edycji EuroGastro będzie spotkaniem inicjującym cykl szkoleniowy dla menedżerów restauracji, którzy nie chcą uczyć się jedynie na własnych błędach.

Targom towarzyszyć będzie konferencja „Pieczywo w gastronomii – problem czy szansa?”, nad którą patronat merytoryczny objął Przegląd Piekarski i Cukierniczy. Odbędą się również szkolenia „Brak motywacji, rotacja, za niska sprzedaż? Wiemy, jak temu zaradzić − zarządzanie zespołem w nowoczesnej gastronomii” oraz „Nowoczesna restauracja, która zarabia − proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski”, które zorganizuje V4B – Vision For Business. Kolejne specjalistyczne szkolenie połączone z warsztatami dla sommelierów przeprowadzi magazyn „Czas Wina”.

Specjalnie dla Wystawców i Zwiedzających uruchomiony zostanie bezpłatny autobus, który będzie kursował z przystanków Centrum 06 oraz Dworzec Zachodni 02 w Warszawie. Warto już dziś nabyć bilet na imprezę, korzystając z rejestracji online, która pozwala skorzystać z 50% zniżki.

Więcej informacji na temat wydarzenia na stronach internetowych: www.eurogastro.com.pl, www.worldhotel.pl oraz na portalu www.e-gastro.com oraz na Facebooku: @TargiEuroGastro.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MAKRO Polska świętuje setną rocznicę niepodległości

11 listopada 2018 r. świętujemy setną rocznicę odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczyna Kulinarne Zjednoczenie Polski - edycję specjalną programu Polskie Skarby Kulinarne.

Sukces Festiwalu Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie Banku Polskiego.

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

Kolacja charytatywna dla Asi

Na początku czerwca Asia uległa strasznemu, kuriozalnemu wypadkowi. W trakcie próby spektaklu ze studentami pękła szpada, ostrze odskoczyło i wbiło się prosto w skroń Asi. Od tego czasu jest w śpiączce. W tej chwili przebywa w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Krakowie.

Działa targ Plonoteka w Elektrowni Powiśle

W każdy piątek i sobotę klienci mogą odwiedzić eko targ Plonoteka, na którym dostępny jest szeroki wybór certyfikowanych produktów z ekologicznych upraw, bezpośrednio od rolników i producentów.

NOWE ROZDANIE

Koniec roku 2017 i początek 2018 przyniósł kilka nieoczekiwanych zmian w polskiej gastronomii. Artur Grajber dołączył do Belvedere Gourmet Group, Aleksander Baron zapowiedział zamknięcie swojego konceptu Solec 44, a Witold Iwański ogłosił odejście z restauracji Aruana w serockim hotelu Narvil.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej