TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas targów przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Dodatkową atrakcją będą autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, Olimpiada Kawy® dla baristów, a także po raz pierwszy pokazy cukiernicze czy konkurs barmański.

Konkursy oraz pokazy w nowym i klasycznym wydaniu
W programie tegorocznej edycji Targów znajdą się między innymi: konkurs „Debic Pastry Cup”, pokazy szefów kuchni i cukierni organizowane przez Pawła Mieszałę oraz Smart Cuisine, dania dietetyczne – konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Wielu emocji przysporzy Międzynarodowy Konkurs Barmański „Barmatic Cup” Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Już tradycyjnie podczas Eurogastro i WorldHotel odbędą się „International CHEF Culinary Cup” 2019 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i 11. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”.

W tym roku odbędzie się już czternasta edycja Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa, a także 11. Olimpiada Kawy® organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy® we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Codziennie w trzech strefach pokazowych prezentowane będą konkursy i wydarzenia dotyczące różnych branż reprezentowanych na targach.

Wiedza pomocna w biznesie
Profesjonaliści chcący podwyższyć swoje kwalifikacje będą mieli ku temu wiele okazji. Dwudniowy program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”, opracowany przez Kongres Szefów Kuchni wspólnie z MT Targi Polska, stanowi odpowiedź na potrzebę fachowego przygotowania menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Sesja odbywająca się w trakcie najbliższej edycji EuroGastro będzie spotkaniem inicjującym cykl szkoleniowy dla menedżerów restauracji, którzy nie chcą uczyć się jedynie na własnych błędach.

Targom towarzyszyć będzie konferencja „Pieczywo w gastronomii – problem czy szansa?”, nad którą patronat merytoryczny objął Przegląd Piekarski i Cukierniczy. Odbędą się również szkolenia „Brak motywacji, rotacja, za niska sprzedaż? Wiemy, jak temu zaradzić − zarządzanie zespołem w nowoczesnej gastronomii” oraz „Nowoczesna restauracja, która zarabia − proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski”, które zorganizuje V4B – Vision For Business. Kolejne specjalistyczne szkolenie połączone z warsztatami dla sommelierów przeprowadzi magazyn „Czas Wina”.

Specjalnie dla Wystawców i Zwiedzających uruchomiony zostanie bezpłatny autobus, który będzie kursował z przystanków Centrum 06 oraz Dworzec Zachodni 02 w Warszawie. Warto już dziś nabyć bilet na imprezę, korzystając z rejestracji online, która pozwala skorzystać z 50% zniżki.

Więcej informacji na temat wydarzenia na stronach internetowych: www.eurogastro.com.pl, www.worldhotel.pl oraz na portalu www.e-gastro.com oraz na Facebooku: @TargiEuroGastro.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

W Green Caffè Nero za kawę zapłacisz aplikacją

Sieć kawiarni Green Caffè Nero właśnie wprowadziła nową aplikację lojalnościową, dzięki której goście kawiarni będą mogli zbierać pieczątki na kawę, zapłacić za zamówienia, a nawet ofiarować kawę znajomym

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej