TARGI EUROGASTRO W NOWEJ LOKALIZACJI
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się 27-258 marca 2019 r. w nowej lokalizacji - Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas targów przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Dodatkową atrakcją będą autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, Olimpiada Kawy® dla baristów, a także po raz pierwszy pokazy cukiernicze czy konkurs barmański.

Konkursy oraz pokazy w nowym i klasycznym wydaniu
W programie tegorocznej edycji Targów znajdą się między innymi: konkurs „Debic Pastry Cup”, pokazy szefów kuchni i cukierni organizowane przez Pawła Mieszałę oraz Smart Cuisine, dania dietetyczne – konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Wielu emocji przysporzy Międzynarodowy Konkurs Barmański „Barmatic Cup” Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Już tradycyjnie podczas Eurogastro i WorldHotel odbędą się „International CHEF Culinary Cup” 2019 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i 11. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”.

W tym roku odbędzie się już czternasta edycja Festiwalu Kuchni Greckiej Teo Vafidisa, a także 11. Olimpiada Kawy® organizowana przez Apro Trade/Akademia Kawy® we współpracy z MT Targi Polska pod patronatem SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Codziennie w trzech strefach pokazowych prezentowane będą konkursy i wydarzenia dotyczące różnych branż reprezentowanych na targach.

Wiedza pomocna w biznesie
Profesjonaliści chcący podwyższyć swoje kwalifikacje będą mieli ku temu wiele okazji. Dwudniowy program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”, opracowany przez Kongres Szefów Kuchni wspólnie z MT Targi Polska, stanowi odpowiedź na potrzebę fachowego przygotowania menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego. Sesja odbywająca się w trakcie najbliższej edycji EuroGastro będzie spotkaniem inicjującym cykl szkoleniowy dla menedżerów restauracji, którzy nie chcą uczyć się jedynie na własnych błędach.

Targom towarzyszyć będzie konferencja „Pieczywo w gastronomii – problem czy szansa?”, nad którą patronat merytoryczny objął Przegląd Piekarski i Cukierniczy. Odbędą się również szkolenia „Brak motywacji, rotacja, za niska sprzedaż? Wiemy, jak temu zaradzić − zarządzanie zespołem w nowoczesnej gastronomii” oraz „Nowoczesna restauracja, która zarabia − proste i skuteczne rozwiązania zwiększające obroty i zyski”, które zorganizuje V4B – Vision For Business. Kolejne specjalistyczne szkolenie połączone z warsztatami dla sommelierów przeprowadzi magazyn „Czas Wina”.

Specjalnie dla Wystawców i Zwiedzających uruchomiony zostanie bezpłatny autobus, który będzie kursował z przystanków Centrum 06 oraz Dworzec Zachodni 02 w Warszawie. Warto już dziś nabyć bilet na imprezę, korzystając z rejestracji online, która pozwala skorzystać z 50% zniżki.

Więcej informacji na temat wydarzenia na stronach internetowych: www.eurogastro.com.pl, www.worldhotel.pl oraz na portalu www.e-gastro.com oraz na Facebooku: @TargiEuroGastro.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kiedy Amerykanin spotkał Szkota

Na początku kwietnia tego roku, w Teatrze Kamienica w Warszawie, odbyło się niezwykłe spotkanie, w trakcie którego goście spotkania mieli okazję odbyć niezwykłą podróż po świecie amerykańskiej i szkockiej whisky.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Trendy w turystyce kulinarnej pod lupą ekspertów

Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Nad tymi zagadnieniami debatowali eksperci IV konferencji "Międzykulturowa turystyka kulinarna pokoleń", organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Wilanowski projekt kulinarny z Nagrodą Europa Nostra 2019!

"Miejsce przy królewskim stole", projekt Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie realizowany w Villi Intrata znalazł się wśród zwycięzców Nagród Dziedzictwa Europejskiego - Nagród Europa Nostra 2019. Jury doceniło warsztaty, pokazy i konferencje naukowe związane z rekonstrukcją staropolskich przepi

Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej