EXPO SWEET 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poza tym w trakcie wydarzenia odbędą się także Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych.

Poza częścią konkursową przygotowano wiele innych atrakcji skierowanych zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Na szczególną uwagę zasługują warsztaty kawowe, gdzie pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Z kolei pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę publikacji Akademii Kulinarnej. Warto zachować czujność, bo organizatorzy targów planują rozdać 500 darmowych egzemplarzy tej książki.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów we wszystkich możliwych smakach. Zaprezentowana zostanie też oferta lodziarska przygotowana specjalnie z myślą o gastronomii.

Oczywiście targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne oferty obowiązujące wyłącznie podczas Expo. Warto skorzystać z programu, ponieważ duża część oferowanych maszyn i surowców znajduje zastosowanie nie tylko w cukiernictwie, ale także w klasycznej gastronomii.

Uwaga! Organizatorzy przygotowali szczególną atrakcję – uczestniczący w targach wystawcy mają do rozdania pulę 100 000 bezpłatnych wejściówek, które rozdadzą swoim obecnym i potencjalnym klientom. Wystarczy skontaktować się z wybranym wystawcą i zamówić przesłanie bezpłatnych wejściówek. Lista wystawców znajduje się na stronie wydarzenia: http://exposweet.pl/edycja-2019/lista-wystawcow.

Redakcja „Food Service” od lat patronuje targom Expo Sweet. Więcej informacji pod adresem: http://exposweet.pl/.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej