EXPO SWEET 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poza tym w trakcie wydarzenia odbędą się także Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych.

Poza częścią konkursową przygotowano wiele innych atrakcji skierowanych zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Na szczególną uwagę zasługują warsztaty kawowe, gdzie pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Z kolei pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę publikacji Akademii Kulinarnej. Warto zachować czujność, bo organizatorzy targów planują rozdać 500 darmowych egzemplarzy tej książki.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów we wszystkich możliwych smakach. Zaprezentowana zostanie też oferta lodziarska przygotowana specjalnie z myślą o gastronomii.

Oczywiście targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne oferty obowiązujące wyłącznie podczas Expo. Warto skorzystać z programu, ponieważ duża część oferowanych maszyn i surowców znajduje zastosowanie nie tylko w cukiernictwie, ale także w klasycznej gastronomii.

Uwaga! Organizatorzy przygotowali szczególną atrakcję – uczestniczący w targach wystawcy mają do rozdania pulę 100 000 bezpłatnych wejściówek, które rozdadzą swoim obecnym i potencjalnym klientom. Wystarczy skontaktować się z wybranym wystawcą i zamówić przesłanie bezpłatnych wejściówek. Lista wystawców znajduje się na stronie wydarzenia: http://exposweet.pl/edycja-2019/lista-wystawcow.

Redakcja „Food Service” od lat patronuje targom Expo Sweet. Więcej informacji pod adresem: http://exposweet.pl/.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Mikser Kulinarny w Olsztynie

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej