x

EXPO SWEET 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poza tym w trakcie wydarzenia odbędą się także Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych.

Poza częścią konkursową przygotowano wiele innych atrakcji skierowanych zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Na szczególną uwagę zasługują warsztaty kawowe, gdzie pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Z kolei pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę publikacji Akademii Kulinarnej. Warto zachować czujność, bo organizatorzy targów planują rozdać 500 darmowych egzemplarzy tej książki.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów we wszystkich możliwych smakach. Zaprezentowana zostanie też oferta lodziarska przygotowana specjalnie z myślą o gastronomii.

Oczywiście targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne oferty obowiązujące wyłącznie podczas Expo. Warto skorzystać z programu, ponieważ duża część oferowanych maszyn i surowców znajduje zastosowanie nie tylko w cukiernictwie, ale także w klasycznej gastronomii.

Uwaga! Organizatorzy przygotowali szczególną atrakcję – uczestniczący w targach wystawcy mają do rozdania pulę 100 000 bezpłatnych wejściówek, które rozdadzą swoim obecnym i potencjalnym klientom. Wystarczy skontaktować się z wybranym wystawcą i zamówić przesłanie bezpłatnych wejściówek. Lista wystawców znajduje się na stronie wydarzenia: http://exposweet.pl/edycja-2019/lista-wystawcow.

Redakcja „Food Service” od lat patronuje targom Expo Sweet. Więcej informacji pod adresem: http://exposweet.pl/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

PODSUMOWANIE TARGÓW HORECA I ENOEXPO

Od 7 do 9 listopada ofertę zaprezentowało niemal 400 wystawców z różnych stron świata. Wydarzenie sektora gastronomicznego i hotelarskiego tradycyjnie już połączone było ze spotkaniem branży winiarskiej - Targami EnoExpo.

Kuchnia Pomorza - tradycja w nowoczesnej odsłonie

Za nami czwarte spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. 22 października w hotelu Sofitel Grand Sopot goście spróbowali ośmiu dań nawiązujących do dawnej, pomorskiej kuchni.

Targi EuroGastro i WorldHotel 2018 za nami

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11.Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel w dniach 21-23 marca odwiedziło 19 117 osób.

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

JUŻ WKRÓTCE TARGI POLAGRA/INVEST HOTEL

W dniach 25-28 września br. w Poznaniu odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli - Polagra Gastro i Invest Hotel. To kompleksowe spojrzenie na rynek, solidna dawka fachowej wiedzy oraz wiele inspiracji.

Browarnicy zrzeszeni

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej