x

EXPO SWEET 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    25.02.2019

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poza tym w trakcie wydarzenia odbędą się także Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych.

Poza częścią konkursową przygotowano wiele innych atrakcji skierowanych zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Na szczególną uwagę zasługują warsztaty kawowe, gdzie pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Z kolei pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę publikacji Akademii Kulinarnej. Warto zachować czujność, bo organizatorzy targów planują rozdać 500 darmowych egzemplarzy tej książki.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów we wszystkich możliwych smakach. Zaprezentowana zostanie też oferta lodziarska przygotowana specjalnie z myślą o gastronomii.

Oczywiście targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne oferty obowiązujące wyłącznie podczas Expo. Warto skorzystać z programu, ponieważ duża część oferowanych maszyn i surowców znajduje zastosowanie nie tylko w cukiernictwie, ale także w klasycznej gastronomii.

Uwaga! Organizatorzy przygotowali szczególną atrakcję – uczestniczący w targach wystawcy mają do rozdania pulę 100 000 bezpłatnych wejściówek, które rozdadzą swoim obecnym i potencjalnym klientom. Wystarczy skontaktować się z wybranym wystawcą i zamówić przesłanie bezpłatnych wejściówek. Lista wystawców znajduje się na stronie wydarzenia: http://exposweet.pl/edycja-2019/lista-wystawcow.

Redakcja „Food Service” od lat patronuje targom Expo Sweet. Więcej informacji pod adresem: http://exposweet.pl/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

EUROGASTRO I WORLDHOTEL - PODSUMOWANIE TARGÓW

W dniach 5-7 kwietnia 273 wystawców z 15 krajów zaprezentowało ofertę, a Centrum Targowo-Kongresowe odwiedziło 19 457 osób. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami oraz wzięli udział w wielu szkoleniach.

Redakcja Ouichef.pl i "Food Service" zaprasza do konkursu Golden Arrow

Konkurs Golden Arrow, organizowany przez wydawcę "Food Service" od 2006 r., nagradza efektywność i innowacyjność przeprowadzonych kampanii marketingowych. Jury zwraca szczególną uwagę na umiejętne wykorzystanie narzędzi oraz nowych trendów w komunikacji marketingowej.

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

DOBRZE BYĆ KLIENTEM CHEFS CULINAR? TAK, CHEF!

Już 18 i 19 września 2017 r. przekonają się o tym wszyscy odbiorcy hurtowi, dla których od wielu miesięcy firma przygotowuje najnowszą edycję Targów Poznań Vision.

WARSZTATY CALIFORNIA WINES JUŻ 23 KWIETNIA

23-24 kwietnia w Art _ inkubatorze w Łodzi odbędzie się V edycja konferencji branżowej Food Service Summit. Podobnie jak w roku ubiegłym tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej