x

EXPO SWEET 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Już 17 lutego po raz 11 odbędą się targi Expo Sweet, największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W programie tegorocznych targów zaplanowano Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz w Przygotowaniu Deserów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poza tym w trakcie wydarzenia odbędą się także Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych.

Poza częścią konkursową przygotowano wiele innych atrakcji skierowanych zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Na szczególną uwagę zasługują warsztaty kawowe, gdzie pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Z kolei pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę publikacji Akademii Kulinarnej. Warto zachować czujność, bo organizatorzy targów planują rozdać 500 darmowych egzemplarzy tej książki.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów we wszystkich możliwych smakach. Zaprezentowana zostanie też oferta lodziarska przygotowana specjalnie z myślą o gastronomii.

Oczywiście targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne oferty obowiązujące wyłącznie podczas Expo. Warto skorzystać z programu, ponieważ duża część oferowanych maszyn i surowców znajduje zastosowanie nie tylko w cukiernictwie, ale także w klasycznej gastronomii.

Uwaga! Organizatorzy przygotowali szczególną atrakcję – uczestniczący w targach wystawcy mają do rozdania pulę 100 000 bezpłatnych wejściówek, które rozdadzą swoim obecnym i potencjalnym klientom. Wystarczy skontaktować się z wybranym wystawcą i zamówić przesłanie bezpłatnych wejściówek. Lista wystawców znajduje się na stronie wydarzenia: http://exposweet.pl/edycja-2019/lista-wystawcow.

Redakcja „Food Service” od lat patronuje targom Expo Sweet. Więcej informacji pod adresem: http://exposweet.pl/.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria

23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.

Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

Poprzeczka coraz wyżej - podsumowanie Targów HORECA® i ENOEXPO®

By prowadzić skuteczny biznes w branży HoReCa zawsze trzeba być o krok przed konkurencją, śledzić najnowsze trendy i - jak w sporcie - zaskarbiać sympatię fanów. Trzeba też mieć świetną ekipę - dream team, który regularnie podnosi swoje umiejętności.

25 lat MULTIVAC Polska

MULTIVAC to wiodący na świecie producent dostarczający najlepszych rozwiązań opakowaniowych, stosowanych do pakowania artykułów spożywczych oraz produktów biotechnologicznych i sprzętu medycznego a także towarów przemysłowych.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Rusza globalny finał World Class Competition 2018

57 najbardziej utalentowanych barmanów świata od 5 do 8 października w Berlinie będzie walczyć o trofeum w największym konkursie barmańskim globu: World Class Competitition. Polskę reprezentuje Marcin Kruk z Kity K oguta.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu casual?

Karta napojów w restauracji casualowej to jeden z filarów przychodów lokalu i należy ją traktować równie poważnie jak kartę dań, a zatem tworzyć na podstawie profesjonalnej wiedzy i umiejętnie sprzedawać.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej