– Konkurs na stałe wpisał się w kalendarz branży kulinarnej w Polsce. Każdego roku poprzeczka jest zawieszona bardzo wysoko, a dwuosobowe zespoły prezentują najwyższy, krajowy poziom. Nie jest tajemnicą, że okolice Konina słyną z łowisk jesiotra, dlatego uczestnicy będą mieć za zadanie przygotować wykwintne potrawy na bazie tej królewskiej ryby. Zależy nam szczególnie na promocji lokalnych przysmaków, a gwarancją zarówno jakości, jak i dobrej zabawy będzie mocny skład tegorocznego jury – powiedziała Agata Vollenhoven, dyrektor marketingu Hotelu Atut****, gdzie będzie odbywał się konkurs.
Jesiotr jest lokalnym specjałem Hotelu Atut oraz symbolem tutejszej restauracji Yesiotr. Smaku mistrzostwom dodadzą wykwintne potrawy do degustacji, a całość zwieńczy uroczysta gala, po której nastąpi wieczorna część programu. Współorganizatorem wydarzenia jest producent kawioru Kaiser Caviar Malossol.
W rywalizacji wezmą udział reprezentanci hoteli i restauracji z całej Polski. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny na oficjalnej stronie mistrzostw www.jesiotrikawior.pl. Zgłoszenia można wysyłać do 26 lutego.
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.