x

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
W dniach 25-29 marca 2019 firma Segafredo Zanetti Polska zaprosiła do swojego  Showroom i Centrum Szkoleniowego Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181B w Warszawie managerów i właścicieli restauracji, hoteli i kawiarni. Goście Dni Otartych mieli okazję spotkać się z ekspertami marki i dowiedzieć się, jak zwiększyć obroty w swoim lokalu. Pierwszego dnia wydarzenia odbyły się bezpłatne warsztaty „Zarabiaj na kawie”, podczas których specjaliści i najlepsi bariści Segafredo w formie case study i networkingu opowiedzieli, jak rozwinąć kawowy biznes, jak praktycznymi narzędziami zwiększać obrót w lokalu i budować przewagę konkurencyjną. Specjalny wykład poprowadził włoski barista, Christian Tirro. Swoją obecnością wydarzenie uświetnił Marco Casasola, Export Area Manager La San Marco S.p.A.

Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
W trakcie Dni Otwartych przybyli goście mogli również zapoznać się z ofertą profesjonalnych szkoleń baristycznych, włoskiego sprzętu La San Marco oraz z bogatą propozycją kaw i produktów dodatkowych. Zaprezentowano też nowości: sprzętowe – ekspres ciśnieniowy LSM V6 z najnowszą generację technologii LEVA CLASS® oraz z oferty sezonowej – Cold Brew, którego podczas wydarzenia można było spróbować w wielu wariantach smakowych. Dodatkowo każdego dnia można było wygrać atrakcyjne nagrody: iPady, szkolenia baristyczne i pakiety produktów Sagafredo.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Więcej niż konkurs

Spośród 10 tys. kandydatów do finału docierają najlepsi barmani z 55 krajów, by na oczach 2 milionów widzów zmierzyć się w 6 morderczych wyzwaniach. Cel? Miejsce w Hall of Fame World Class - najtrudniejszego konkursu barmańskiego globu. Kolejna szansa w przyszłym roku w Berlinie.

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2018

Za nami już 16. edycja jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce - L’Art de la cuisine Martell 2018. Finał odbył się 3 marca w XVII- wiecznym hotelu Zamek Ryn. Mistrzem ceremonii był Dariusz Struciński - szef kuchni hotelu Anders, który od 13 lat dba o prawidłowy przebieg konkursu.

JUŻ WKRÓTCE TARGI POLAGRA/INVEST HOTEL

W dniach 25-28 września br. w Poznaniu odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli - Polagra Gastro i Invest Hotel. To kompleksowe spojrzenie na rynek, solidna dawka fachowej wiedzy oraz wiele inspiracji.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają młodych kucharzy

26 września odbył się drugi półfinał konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych organizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku przygotowywali konkursowe danie z kaczki, dyni piżmowej oraz suszonych śliwek.

PINK LOBSTER PONOWNIE ZWYCIĘŻA!

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa. Tegoroczny konkurs odbył się w weekend, 1-3 marca na Zamku w Rynie. Do udziału zgłosiło się 55 drużyn, z których jury wybrało 15 finalistów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu casual?

Karta napojów w restauracji casualowej to jeden z filarów przychodów lokalu i należy ją traktować równie poważnie jak kartę dań, a zatem tworzyć na podstawie profesjonalnej wiedzy i umiejętnie sprzedawać.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej