Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
W dniach 25-29 marca 2019 firma Segafredo Zanetti Polska zaprosiła do swojego  Showroom i Centrum Szkoleniowego Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181B w Warszawie managerów i właścicieli restauracji, hoteli i kawiarni. Goście Dni Otartych mieli okazję spotkać się z ekspertami marki i dowiedzieć się, jak zwiększyć obroty w swoim lokalu. Pierwszego dnia wydarzenia odbyły się bezpłatne warsztaty „Zarabiaj na kawie”, podczas których specjaliści i najlepsi bariści Segafredo w formie case study i networkingu opowiedzieli, jak rozwinąć kawowy biznes, jak praktycznymi narzędziami zwiększać obrót w lokalu i budować przewagę konkurencyjną. Specjalny wykład poprowadził włoski barista, Christian Tirro. Swoją obecnością wydarzenie uświetnił Marco Casasola, Export Area Manager La San Marco S.p.A.

Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
W trakcie Dni Otwartych przybyli goście mogli również zapoznać się z ofertą profesjonalnych szkoleń baristycznych, włoskiego sprzętu La San Marco oraz z bogatą propozycją kaw i produktów dodatkowych. Zaprezentowano też nowości: sprzętowe – ekspres ciśnieniowy LSM V6 z najnowszą generację technologii LEVA CLASS® oraz z oferty sezonowej – Cold Brew, którego podczas wydarzenia można było spróbować w wielu wariantach smakowych. Dodatkowo każdego dnia można było wygrać atrakcyjne nagrody: iPady, szkolenia baristyczne i pakiety produktów Sagafredo.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

Mikser Kulinarny w Olsztynie

W zorganizowanym przez MAKRO Polska Mikserze Kulinarnym w Olsztynie wzięło udział aż 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej