Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
Ekspres La San Marco. Foto: materiały prasowe.
W dniach 25-29 marca 2019 firma Segafredo Zanetti Polska zaprosiła do swojego  Showroom i Centrum Szkoleniowego Coffee Art Masters przy Alejach Jerozolimskich 181B w Warszawie managerów i właścicieli restauracji, hoteli i kawiarni. Goście Dni Otartych mieli okazję spotkać się z ekspertami marki i dowiedzieć się, jak zwiększyć obroty w swoim lokalu. Pierwszego dnia wydarzenia odbyły się bezpłatne warsztaty „Zarabiaj na kawie”, podczas których specjaliści i najlepsi bariści Segafredo w formie case study i networkingu opowiedzieli, jak rozwinąć kawowy biznes, jak praktycznymi narzędziami zwiększać obrót w lokalu i budować przewagę konkurencyjną. Specjalny wykład poprowadził włoski barista, Christian Tirro. Swoją obecnością wydarzenie uświetnił Marco Casasola, Export Area Manager La San Marco S.p.A.

Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
Dni Otwarte Segafredo Zanetti Poland. Foto: materiały prasowe.
W trakcie Dni Otwartych przybyli goście mogli również zapoznać się z ofertą profesjonalnych szkoleń baristycznych, włoskiego sprzętu La San Marco oraz z bogatą propozycją kaw i produktów dodatkowych. Zaprezentowano też nowości: sprzętowe – ekspres ciśnieniowy LSM V6 z najnowszą generację technologii LEVA CLASS® oraz z oferty sezonowej – Cold Brew, którego podczas wydarzenia można było spróbować w wielu wariantach smakowych. Dodatkowo każdego dnia można było wygrać atrakcyjne nagrody: iPady, szkolenia baristyczne i pakiety produktów Sagafredo.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Polscy jurorzy w konkursie S.Pellegrino Young Chef

W gronie jurorów prestiżowego konkursu S.Pellegrino Young Chef znaleźli się Iwona Niemczewska i Marcin Popielarz. Do udziału w międzynarodowej rywalizacji młodych kucharzy można się zgłaszać do 30 kwietnia.

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

Znamy półfinalistów World Class Poland 2019

Po raz piąty ruszyła polska edycja prestiżowego konkursu barmańskiego World Class. O tytuł mistrza rodzimej sceny koktajlowej powalczy 30 najlepszych barmanów z dziewięciu miast.

2. urodziny Akademii Inspiracji MAKRO

Już jutro Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie będzie świętować 2. rocznicę działalności. Z tej okazji przygotowano warsztaty tematyczne z udziałem gościa specjalnego - Michela Morana.

Smaki Podhala - Historyczny Stół Kulinarny MAKRO

2 kwietnia odbyło się w Zakopanem pierwsze wydarzenie z organizowanego przez MAKRO Polska cyklu Historyczny Stół Kulinarny. Tematem inauguracyjnego spotkania była kuchnia podhalańska. W wydarzeniu wzięło udział 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej