Znamy półfinalistów World Class Poland 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Po raz piąty ruszyła polska edycja prestiżowego konkursu barmańskiego World Class. O tytuł mistrza rodzimej sceny koktajlowej powalczy 30 najlepszych barmanów z dziewięciu miast.

W tegorocznym rozdaniu Top 30 World Class pojawiło się kilkanaście nazwisk znanych z poprzednich edycji, w tym „weterani” konkursu. Wśród półfinalistów nie zabrakło też nowych twarzy. Mają od 22 do 37 lat, wśród nich jest 6 kobiet. Na co dzień pracują w sumie w 25 koktajlbarach w dziewięciu miastach w Polsce: Gdańsku, Sopocie, Szczecinie, Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Krakowie, Katowicach i Wrocławiu.

Najlepsi barmani w kraju ubiegają się o tytuł polskiego Barmana Roku, który jest przepustką na globalne zawody – odbędą się one w szkockim Glasgow. World Class Competition zgromadzi w tym roku 60 barmańskich talentów z całego świata.

Każdy z polskiej półfinałowej trzydziestki marzy, by pójść w ślady zwycięzców poprzednich edycji. Marcin Kruk, Janusz Lemiesz, Paweł Rodaszyński i Mateusz Szuchnik – to dziś gorące nazwiska sceny barowej, trenerzy, eksperci i koktajlowi influencerzy.

W etapie krajowym konkursu 30 polskich barmanów zmierzy się w krajowym półfinale w połowie kwietnia. Następnie w czerwcu spośród 12 finalistów wyłoniony zostanie polski Barman Roku 2019.
 
Kto znalazł się w Top 30 World Class Poland?

TRÓJMIASTO

Łukasz Chodacki – Flisak, Gdańsk

Krzysztof Szajner – F32 Fahrenheit Bar i High 5 Bar, Hotel Hilton Gdańsk

Marek Pobłocki – Nowy Świat Restaurant & Cocktailbar, Sopot
 
SZCZECIN

Michał Ignasiak – The Ptak i Pies
 
WARSZAWA

Sonia Garbowska – El Koktel

Dawid Pytkowski – El Koktel

Angelika Leśniewicz – Kita Koguta

Adam Grądziel – KiTi Bar i Kita Koguta

Piotr Mężeński – LAS Lokalna Atrakcja Stolicy

Marek Bilski – Long Bar, Raffles Europejski Warsaw

Aneta Wawrzyniak – Na Lato

Izabela Bartczak – Regina Bar

Arkadiusz Białkowski – Renaissance Warsaw Airport Hotel

Jakub Sienkiewicz – Zamieszanie Cocktail Bar

ŁÓDŹ

Adrian Szpadzik – Affogato Restaurant

Kacper Kabulski – Art Aperitivo Bar

Hubert Workert – Brush Barber Shop

Bartłomiej Wójcik – Spirit Bar, Puro Hotel

POZNAŃ

Arkadiusz Prunesti – DASH Modern Classic Cocktails

Kacper Palacz – Klub Próżność

KRAKÓW

Piotr Szreniawski – Boccanera

Sara Kowalczyk – Z Ust do Ust

Maciej Mazur – Z Ust do Ust

KATOWICE

Krzysztof Ciemiera – Food & Ball

Jakub Śreniawski – Food & Ball

Marcin Szyma – Food & Ball
 
WROCŁAW

Izabela Olbracht – Nafta Neo Bistro

Daniel Kędzior – Papa Bar

Maciej Krzywoszyński – Papa Bar

Maciej Ostafijczuk – Vertigo Jazz Club & Restaurant

 

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej