x

Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356).
Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Warsaw Food Expo

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    08.04.2019

12-14 września 2019 w PTAK Warsaw Expo odbędzie się kolejna edycja Food Expo - największych targów żywności w Polsce.

Warsaw Food Expo - logo. Foto: materiały prasowe.
Warsaw Food Expo - logo. Foto: materiały prasowe.
Warsaw Food Expo to doskonała okazja do zapoznania się z ofertą producentów i dystrybutorów żywności. Wystawcy będą podzieleni na sektory:
– mięsno-rybny,
– mleczarski,
– owocowo-warzywny,
– piekarsko-cukierniczy,
– napojowy,
– alkoholowy,
– convenience food,
– żywności regionalnej.

Zeszłoroczne targi zgromadziły 200 wystawców z 11 krajów. Jest to więc doskonały sposób na nawiązanie kontaktów handlowych nie tylko z producentami i dystrybutorami polskimi, ale również zagranicznymi.

Więcej informacji: https://warsawfoodexpo.pl/

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Święto Wermutu w Warmucie

Od 7 do 9 sierpnia będzie można odkrywać na nowo smaki i głębię najwyższej jakości wermutów w stołecznym Warmucie, pierwszym w Polsce barze specjalizującym się w tego typu trunkach.

Jubileuszowy Restaurant Week

Od 16 do 31 października odbywać się będzie w Polsce festiwal Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji, bo prawie 400 z 15 regionów. Na gości czeka przystawka, danie główne, deser i koktajl od sponsorów wydarzenia w cenie 49 zł za osobę.

Warszawski Festiwal Kawy i Czekolady

7 i 8 grudnia zapraszamy do Centrum Praskiego Koneser na zniewalająco pachnący i kuszący smakiem Festiwal, który każdego odwiedzającego zabierze w magiczną podróż do świata kawy i czekolady.

Food Interactive Days

Już 6-7.02 odbędzie się w gdańskim AmberExpo konferencja Food Interactive Days. Hasło przewodnie wydarzenia to "Graj w pierwszej drużynie!", a tematyka skoncentrowana jest na czynnikach sukcesu w branży HoReCa: budowaniu zgranego zespołu, doborze strategii i konsekwentnym budowaniu wizerunku marki.

Gala Żółtego Przewodnika po raz piąty

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. Tym razem gospodarzem gali będzie Gdańsk.

Charytatywny śledzik. Fundacja Samodzielność od Kuchni zaprasza!

Wybierzcie się ze znajomymi do restauracji 13 grudnia! Część utargu zgromadzonego tego dnia polscy restauratorzy przekażą na rzecz fundacji Samodzielność od Kuchni . Pieniądze pozwolą na zorganizowanie w 2020 roku warsztatów usamodzielniających dla młodzieży z domów dziecka.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej