

NOWE RESTAURACJE MAX PREMIUM BURGERS


Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W listopadzie br. nastąpiło otwarcie dwóch nowych lokali sieci Max Premium Burgers - w Świętochłowicach oraz w Warszawie.
Świętochłowice zaś to miasto znajdujące się w środku prężnie rozwijającej się aglomeracji górnośląskiej. Restauracja Max została wybudowana przy trasie DTŚ (przy zjeździe Chorzów/Świętochłowice). W polskim menu restauracji dostępne są zarówno burgery mięsne (wołowina i kurczaki pochodzące w 100 proc. od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska oraz wegańska. Klienci mogą skosztować także shake’ów premium w gamie kilku smaków.
Wnętrze restauracji zaprojektowane przez słynnych szwedzkich architektów Wingårdhs cechuje przede wszystkim połączenie skandynawskiego minimalizmu oraz funkcjonalności. Goście będą mogli zamawiać jedzenie zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne kasy ekspres. Ponadto przy stolikach zostały zainstalowane gniazdka prądu.
ul. Przyczółkowa 219, Warszawa; ul. Żołnierska 33, Świętochłowice

Zobacz także

Batumi - nowa sieć piekarni gruzińsko-ormiańskich

Gruzja słynie z pięknych krajobrazów i pysznej kuchni. Cząstkę tego magicznego miejsca zdecydował się przenieść do Polski Marcin Kozerawski, przedsiębiorca prowadzący kilka spółek o różnych profilach. Tak powstała Batumi, sieć piekarni łączących gruzińską tradycję kulinarną z polską nowoczesnością.

Warszawska Batida świętuje 30-lecie

W styczniu swój jubileusz obchodzi Batida, firma która nieprzerwanie od 30 lat serwuje swoim gościom jedne z najlepszych ciast w Warszawie.

Otorongo w Warszawie - wegetariańska kuchnia inspirowana Ameryką Południową

W centrum stolicy od grudnia 2019 r. funkcjonuje oaza dla roślinożerców - to niewielka restauracja Otorongo. Od innych wegańsko-wegetariańskich konceptów różni się tym, że większość serwowanych w niej dań nawiązuje do kuchni Ameryki Południowej.

RESTAURACJE Z OGRODEM

Zrównoważone wykorzystanie mięsa, owoców i warzyw to silny trend już od lat. Restauracje w całej Europie robią krok dalej: hodują własne warzywa oraz zioła i wykorzystują je w kuchni. Miejsca te znajdują się zarówno z dala od cywilizacji, jak i w wielkich miastach - Paryżu, Berlinie czy Londynie.

Restauracja The Time

To jedno z miejsc w odrestaurowanej zabytkowej kamienicy Młyńska 12, należącej do grupy Ilonn.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

