x

11. Festiwal Win Niemieckich w Warszawie

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Niemiecki Instytut Wina zaprasza na 11. już edycję Festiwalu Wina Niemieckiego - 11 kwietnia w warszawskim Domu Towarowym Braci Jabłkowskich. Swój udział w imprezie zapowiedzieli liczni producenci win, którzy chcą nawiązać kontakty handlowe z polskimi importerami.

Podczas festiwalu prezentowane będą wina nie tylko z popularnych regionów takich jak Mozela, Rheinhessen i Palatynat, ale także z jeszcze mało obecnej w Polsce Frankonii, Badenii, Wirtembergii czy Nahe. Goście z branży winiarskiej i HoReCa będą mieli okazję nawiązać kontakty z producentami i importerami, a także porozmawiać z Carolin Klöckner, nazywaną w branży Królową Wina Niemieckiego. W ramach imprezy odbędą się zajęcia masterclass prowadzone przez Tomasza Prange-Barczyńskiego.
Zgłoszenia na festiwal na stronie.

Oto producenci, którzy zapowiedzieli swój udział w festiwalu:
Badenia
WG Britzingen/Markgräflerland eG, Weingut Kilian Hunn, Weingut Martin Waßmer, Weingut Rudolf Zimmerlin GmbH, Weingut Rieger
Frankonia
Fürstlich Castell’sches Domänenamt, Weingut Emmerich
Hesja Nadreńska
CS Becker GmbH, Weingut Familie Erbeldinger, Weingut Bernhard, Weingut Schneider Müller, Weingut Ernst Bretz e.K.,  Weingut Katharina Wechsler, Weingut Fuchs
Mozela
Weingut Van Volxem, Weingut Sybille Kuntz, Moselland Winzergenossenschaft, Wine Export Quint, Weingut Heiden, Weingut Marco Adamy, Weingut von Hövel, Weingut Axel Pauly
Nahe
Weingut K.H. Schneider, Gut Hermannsberg Weinhandels GmbH, Weingut Forster
Palatynat
Josef und Martina Köhr GbR, Weingut Petri GbR , Weingut ‘Hambacher Freiheit’, Weingut Fleischmann-Krieger, Weingut Krebs GbR, Weingut Dr Bürklin-Wolf, Deutsches Weintor eG, Weingut Schäfer, Weingut Pflüger, Weingut Leiner
Rheingau
Weingut Georg Breuer
Wirtembergia
Weingut Graf Neipperg, Remstalkellerei

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Zarabiaj na kawie! - warsztaty i dni otwarte Segafredo

Dzięki bezpłatnym warsztatom organizowanym przez Segafredo Zanetti dowiesz się, jak zwiększyć obrót lokalu, budować przewagę konkurencyjną i rozwijać swój biznes.

Jubileuszowy Restaurant Week

Od 16 do 31 października odbywać się będzie w Polsce festiwal Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji, bo prawie 400 z 15 regionów. Na gości czeka przystawka, danie główne, deser i koktajl od sponsorów wydarzenia w cenie 49 zł za osobę.

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

Films for Food Festival w Warszawie

Pierwsza edycja festiwalu najciekawszych filmów dokumentalnych o jedzeniu z ostatnich lat odbędzie się w stolicy w ostatni weekend czerwca. W programie cztery polskie premiery kinowe.

"Bihar Dok - kuchnia Basków" w Kinie Muranów

Po pokazie filmu dokumentalnego "Bihar Dok - kuchnia Basków" odbędzie się dyskusja - "Czy kuchnia może być sztuką?".

Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej