x

GASTRONOMIA OD A DO Z

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.05.2017

Najnowsze trendy w gastronomii, znakomici szefowie kuchni z całego świata, ogromna dawka kulinarnego know-how. Tak zapowiada się tegoroczna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Wydarzenie odbędzie się w dniach 25-28 września.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Poznańskie targi przeznaczone dla branży HoReCa kilka lat temu zyskały nową formułę, która z dużą aprobatą została przyjęta przez przedstawicieli branży. Poznań stał się miejscem premier (również światowych) i niestandardowych prezentacji wyposażenia dla lokali gastronomicznych i obiektów noclegowych. Do tego efektowne pokazy i konkursy kulinarne oraz merytoryczne konferencje.

W tym roku zostaną utworzone specjalne strefy pokazowe. Jedną z nich stanowić będzie Galeria Innowacji, dzięki której w Polsce już od dwóch lat można zapoznać się z premierami renomowanych producentów i dystrybutorów rynku HoReCa z całego świata. Głównym atrybutem urządzeń jest generowanie oszczędności wynikających m.in. z redukcji czasu pracy, zużycia produktów i powierzchni technologicznej. Sektor hotelarski zainteresuje natomiast Invest Hotel Showroom, gdzie będzie można zobaczyć ofertę wyposażenia wnętrz w aranżacjach odwzorowujących kompleksowo przestrzenie hotelowe – pokoje, łazienki, recepcję, sale restauracyjne czy lobby.

Targi Polagra Gastro to również strefa kulinarna i odbywające się w niej wydarzenia. Wśród nich m.in. Kulinarny Puchar Polski – konkurs, który od 16 lat wywiera wpływ na pracę kucharzy oraz stanowi trampolinę dla ich kariery zawodowej. W tym roku w roli przewodniczącego jury KPP wystąpi Jarosław Uściński, prezes OSSKiC. Razem z nim uczestników konkursu oceniać będą m.in. Maciej Rosiński, Jean Bos, Iwona Niemczewska. Inspiracji kulinarnych nie zabraknie również w kolejnej odsłonie Master Class Show, podczas którego szefowie kuchni zaprezentują rozwiązania zarówno kulinarne, jak i te z obszaru zarządzania gastronomią.

Więcej informacji o targach na www.polagragastro.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej