

EUROGASTRO I WORLDHOTEL - PODSUMOWANIE TARGÓW


W dniach 5-7 kwietnia 273 wystawców z 15 krajów zaprezentowało ofertę, a Centrum Targowo-Kongresowe odwiedziło 19 457 osób. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami oraz wzięli udział w wielu szkoleniach.
– Wykłady oparliśmy na naszym doświadczeniu oraz przykładach rozwiązań z najbardziej rentownych restauracji w Polsce – mówił Paweł Gruba, menedżer zewnętrzny firmy V4B. – Ile osób, tyle problemów, dlatego poruszamy tematy, które usprawnią pracę zarówno tych restauracji, które dobrze sobie radzą, jak i tych, które potrzebują transformacji, aby poradzić sobie z aktualnymi wyzwaniami – dodał. Ponadto w części merytorycznej targów znalazła się m.in. konferencja pt. „Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 roku” zorganizowana przez Krajową Radę Gastronomii i Cateringu oraz szkolenia: „Dobry start gwarancją sukcesu”.
Urszula Potęga, prezes MT Targi Polska, w podziękowaniu za wieloletnią współpracę wręczyła grand prix Ireneuszowi Węgłow- skiemu, Jerzemu Pasikowskiemu, Teo Vafidisowi oraz Krzysztofowi Gonciarkowi. W konkursie na najlepszy produkt 21. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2017 przyznano laureatom unikatowy tytuł „Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2017”.
W kategorii „Wyposażenie zaplecza kuchennego – sprzęt ciężki i meble” nagrodę główną otrzymała firma Hendi Polska za elektryczny piec konwekcyjno-parowy kompaktowy Touch control 6xGN1/1.
Już teraz serdecznie zapraszamy na 22. edycję Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2018 oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2018, które odbędą się w dniach 21-23 marca 2018 r.
„Food Service” był patronem medialnym targów.
Zobacz także

KONKURS BOCUSE D'OR WRACA DO POLSKI

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji, konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.

JESIOTR W ROLI GŁÓWNEJ

Aż 12 zespołów wzięło udział w IV Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, które 10 marca odbyły się w hotelu Atut w Licheniu. W tym roku nagroda główna trafiła do Piotra Huszcza oraz Radosława Kosiorka z hotelu i restauracji Piano w Lublinie.

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

Przewodnik Michelin wkracza do Moskwy. Pierwsze rekomendacje poznamy w 2021 roku

Michelin Guide, najbardziej prestiżowy kulinarny przewodnik po światowych restauracjach zadebiutuje w Rosji. Pierwszym miastem, którego lokale inspektorzy Michelin wezmą pod lupę będzie Moskwa.

Konkurs Bocuse d’Or wraca do Polski

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

