The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
W ubiegłym roku uroczystość wręczenia wyróżnień The Best Chef Awards miała miejsce w Mediolanie, a zwycięzcą konkursu okazał się Joan Roca z restauracji El Celler de Can Roca. Dwa lata temu imprezę zorganizowano w Warszawie, a w tym roku odbędzie się ona 23-24 września w Barcelonie.
Konkurs nieco zmienił formułę. Listę Top300 zastąpi zestawienie 100 najlepszych szefów kuchni. Wprowadzone zostają także dwie nowe nagrody: The Best Chef Legend Award dla szefa kuchni mającego kluczowy wpływ na gastronomię światową oraz The Best Chef New Entry Award dla szefa, który w danym roku po raz pierwszy pojawi się na liście The Best Chef Awards Top100 i osiągnie najwyższe miejsce spośród wszystkich nowych kandydatów.
– Skracając listę do 100 szefów kuchni skupimy uwagę na najlepszych z najlepszych w
świecie gastronomii, a dwie nowe kategorie nagród pozwolą nam na uhonorowanie najbardziej utalentowanych i prominentnych spośród nich - wyjaśnia Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
Tegorocznej edycji The Best Chef Awards towarzyszyć będzie sympozjum “Food Meets Science”, które ma na celu połączenie świata nauki oraz gastronomii. Prelegenci będą dyskutować m. in. o tym, w jaki sposób dokonujemy wyborów żywnościowych i jakie czynniki wpływają na nasze odczucia związane z doświadczaniem jedzenia. Sympozjum odbędzie się 23 września, w przeddzień gali rozdania nagród.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Warsztaty Flavor Your World z sosami TABASCO®

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz dla dorosłych porowadzi w Zgierzu i w Warszawie Gary Evans, International Corporate Chef TABASCO®.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury.

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej