x

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
W ubiegłym roku uroczystość wręczenia wyróżnień The Best Chef Awards miała miejsce w Mediolanie, a zwycięzcą konkursu okazał się Joan Roca z restauracji El Celler de Can Roca. Dwa lata temu imprezę zorganizowano w Warszawie, a w tym roku odbędzie się ona 23-24 września w Barcelonie.
Konkurs nieco zmienił formułę. Listę Top300 zastąpi zestawienie 100 najlepszych szefów kuchni. Wprowadzone zostają także dwie nowe nagrody: The Best Chef Legend Award dla szefa kuchni mającego kluczowy wpływ na gastronomię światową oraz The Best Chef New Entry Award dla szefa, który w danym roku po raz pierwszy pojawi się na liście The Best Chef Awards Top100 i osiągnie najwyższe miejsce spośród wszystkich nowych kandydatów.
– Skracając listę do 100 szefów kuchni skupimy uwagę na najlepszych z najlepszych w
świecie gastronomii, a dwie nowe kategorie nagród pozwolą nam na uhonorowanie najbardziej utalentowanych i prominentnych spośród nich - wyjaśnia Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
Tegorocznej edycji The Best Chef Awards towarzyszyć będzie sympozjum “Food Meets Science”, które ma na celu połączenie świata nauki oraz gastronomii. Prelegenci będą dyskutować m. in. o tym, w jaki sposób dokonujemy wyborów żywnościowych i jakie czynniki wpływają na nasze odczucia związane z doświadczaniem jedzenia. Sympozjum odbędzie się 23 września, w przeddzień gali rozdania nagród.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

Ostatni Gault&Millau Tour w 2017

Poznajcie najlepszych szefów kuchni z Północnej Polski! Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia.

Podróż do źródeł

Żywiec Zdrój wprowadził na rynek krystaliczną górską wodę źródlaną w szklanych butelkach. Nowość została oficjalnie zaprezentowana 13 czerwca podczas konferencji "Arcydzieło natury. U źródeł - trendy i inspiracje" w hotelu Warszawa.

MIĘDZY SHAKEREM A BRZEGIEM PUCHARU

Dziś każdy przemysł wyróżnia najlepsze produkty czy ludzi wybitnych w swoim fachu. Nie inaczej jest na scenie barmańskiej. World Class to konkurs, w którym spośród tysięcy kandydatów na całym świecie wyłaniany jest ten jeden, wyjątkowy, szczycący się nienaganną techniką i kreatywnością.

Czwarta edycja Fine Dining Week

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Szef dla Młodych Talentów - inauguracja Mikserów Kulinarnych 2019

Pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej