x

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
W ubiegłym roku uroczystość wręczenia wyróżnień The Best Chef Awards miała miejsce w Mediolanie, a zwycięzcą konkursu okazał się Joan Roca z restauracji El Celler de Can Roca. Dwa lata temu imprezę zorganizowano w Warszawie, a w tym roku odbędzie się ona 23-24 września w Barcelonie.
Konkurs nieco zmienił formułę. Listę Top300 zastąpi zestawienie 100 najlepszych szefów kuchni. Wprowadzone zostają także dwie nowe nagrody: The Best Chef Legend Award dla szefa kuchni mającego kluczowy wpływ na gastronomię światową oraz The Best Chef New Entry Award dla szefa, który w danym roku po raz pierwszy pojawi się na liście The Best Chef Awards Top100 i osiągnie najwyższe miejsce spośród wszystkich nowych kandydatów.
– Skracając listę do 100 szefów kuchni skupimy uwagę na najlepszych z najlepszych w
świecie gastronomii, a dwie nowe kategorie nagród pozwolą nam na uhonorowanie najbardziej utalentowanych i prominentnych spośród nich - wyjaśnia Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
Tegorocznej edycji The Best Chef Awards towarzyszyć będzie sympozjum “Food Meets Science”, które ma na celu połączenie świata nauki oraz gastronomii. Prelegenci będą dyskutować m. in. o tym, w jaki sposób dokonujemy wyborów żywnościowych i jakie czynniki wpływają na nasze odczucia związane z doświadczaniem jedzenia. Sympozjum odbędzie się 23 września, w przeddzień gali rozdania nagród.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.

BĄBELKI UWOLNIONE

Smak i aromat ponad stu szampanów poznali uczestnicy pierwszej edycji Warsaw Bubbles Day, największej degustacji szampanów w Polsce, która odbyła się 22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Poprzeczka coraz wyżej - podsumowanie Targów HORECA® i ENOEXPO®

By prowadzić skuteczny biznes w branży HoReCa zawsze trzeba być o krok przed konkurencją, śledzić najnowsze trendy i - jak w sporcie - zaskarbiać sympatię fanów. Trzeba też mieć świetną ekipę - dream team, który regularnie podnosi swoje umiejętności.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej