x

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    21.03.2019

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
Joan Roca, szef i właściciel restauracji El Celler de Can Roca, zwycięzca The Best Chef Awards 2018. Foto: materiały prasowe.
W ubiegłym roku uroczystość wręczenia wyróżnień The Best Chef Awards miała miejsce w Mediolanie, a zwycięzcą konkursu okazał się Joan Roca z restauracji El Celler de Can Roca. Dwa lata temu imprezę zorganizowano w Warszawie, a w tym roku odbędzie się ona 23-24 września w Barcelonie.
Konkurs nieco zmienił formułę. Listę Top300 zastąpi zestawienie 100 najlepszych szefów kuchni. Wprowadzone zostają także dwie nowe nagrody: The Best Chef Legend Award dla szefa kuchni mającego kluczowy wpływ na gastronomię światową oraz The Best Chef New Entry Award dla szefa, który w danym roku po raz pierwszy pojawi się na liście The Best Chef Awards Top100 i osiągnie najwyższe miejsce spośród wszystkich nowych kandydatów.
– Skracając listę do 100 szefów kuchni skupimy uwagę na najlepszych z najlepszych w
świecie gastronomii, a dwie nowe kategorie nagród pozwolą nam na uhonorowanie najbardziej utalentowanych i prominentnych spośród nich - wyjaśnia Cristian Gadau, dyrektor kreatywny The Best Chef Awards.
Tegorocznej edycji The Best Chef Awards towarzyszyć będzie sympozjum “Food Meets Science”, które ma na celu połączenie świata nauki oraz gastronomii. Prelegenci będą dyskutować m. in. o tym, w jaki sposób dokonujemy wyborów żywnościowych i jakie czynniki wpływają na nasze odczucia związane z doświadczaniem jedzenia. Sympozjum odbędzie się 23 września, w przeddzień gali rozdania nagród.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej