x

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
W tym roku, na stoisku A1 firma Winterhalter Polska oprócz pełnej ekspozycji najlepszych na rynku zmywarek gastronomicznych przygotowała również wiele atrakcji we współpracy z wyjątkowymi partnerami. Już teraz zapraszamy na wyjątkowe prelekcje przygotowane przez Piotra Kameckiego z Winkolekcji, połączone z degustacją win oraz prezentacją kieliszków marki Riedel. Swoje wystąpienia będzie miał również Adam Pawłowski MS, który we współpracy z Instytutem Win Niemieckich odkryje przed Państwem świat Rieslinga i Pinot Paradise. Kolejnym ciekawym wydarzeniem będzie prezentacja Mateusza Kurzawińskiego, profesjonalnego barmana związanego z marką Barmaker.pl, który w wyjątkowy sposób zaprezentuje prawdziwą sztukę garnirunku.

Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Pełny plan prelekcji organizowanych na stoisku A1 Winterhalter Polska:

27.03 – środa
11:00 – 12:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
13:00 – 14:00* – Degustacja „Różne oblicza króla Rieslinga", prowadzenie Adam Pawłowski MS
15:00 – 16:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja

28.03 – czwartek
11:00 – 12:30* – Sommelier versus Szef. Jak wybrać wina do restauracji?, prowadzenie Adam Pawłowski MS i szef Adam Chrząstowski.
13:00 – 14:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
15:00 – 16:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński

29.03 – piątek
11:00 – 12:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
13:00 – 14:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
14:30 – 15:30* – Degustacja „German’s Pinot Paradise", prowadzenie Adam Pawłowski MS

*Ograniczona ilość miejsc. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać na adres info@winaniemieckie.pl.

Pokazy dodatkowe: Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Nie czekaj, już dziś zaplanuj swój udział podczas targów EuroGastro 2019!

Aby bezpłatnie wejść na targi EuroGastro 2019 wykorzystaj kod: 2DQDW64YLR
Aktywuj zaproszenie i odbierz bezpłatną wejściówkę!
Zarejestruj się i wpisz numer kodu na stronie: www.mttargionline.pl

Więcej informacji dotyczących zmywarek gastronomicznych marki Winterhalter, które będzie można w pełni obejrzeć i przetestować podczas EuroGastro 2019 znajdziesz na stronie www.winterhalter.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

RAN VAN ONGEVALLE ZWYCIĘZCĄ BACARDI LEGACY

W Berlinie 18-24 maja odbyły się eliminacje, warsztaty i szkolenia, a w końcu wielki finał Bacardí Legacy Global Cocktail Competition, który wyłonił zwycięzcę 9. edycji tego prestiżowego konkursu barmańskiego. Wygrał pochodzący z Belgii Ran van Ongevall, prezentując swój autorski koktajl "Clarita".

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

THE WORLD RESTAURANT AWARDS - NAGRODY INNE NIŻ WSZYSTKIE

The World Restaurant Awards powstały na przekór modzie na to, co najnowsze i najpopularniejsze. Ich twórcy zwracają uwagę na jakość wszędzie tam, gdzie może się ona skrywać. A przy okazji chcą spuścić nieco powietrza z gastronomicznego balonika. Premierowa gala odbyła się 18 lutego w Paryżu.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

Polacy w Wielkim Finale podczas 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

Organizowany co dwa lata Wielki Finał konkursu cukierniczego na Coupe du Monde de la Patisserie odbędzie się po raz 15. w dniach 27-28 stycznia 2019 roku podczas targów Sirha w Lyonie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej