Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
W tym roku, na stoisku A1 firma Winterhalter Polska oprócz pełnej ekspozycji najlepszych na rynku zmywarek gastronomicznych przygotowała również wiele atrakcji we współpracy z wyjątkowymi partnerami. Już teraz zapraszamy na wyjątkowe prelekcje przygotowane przez Piotra Kameckiego z Winkolekcji, połączone z degustacją win oraz prezentacją kieliszków marki Riedel. Swoje wystąpienia będzie miał również Adam Pawłowski MS, który we współpracy z Instytutem Win Niemieckich odkryje przed Państwem świat Rieslinga i Pinot Paradise. Kolejnym ciekawym wydarzeniem będzie prezentacja Mateusza Kurzawińskiego, profesjonalnego barmana związanego z marką Barmaker.pl, który w wyjątkowy sposób zaprezentuje prawdziwą sztukę garnirunku.

Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Pełny plan prelekcji organizowanych na stoisku A1 Winterhalter Polska:

27.03 – środa
11:00 – 12:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
13:00 – 14:00* – Degustacja „Różne oblicza króla Rieslinga", prowadzenie Adam Pawłowski MS
15:00 – 16:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja

28.03 – czwartek
11:00 – 12:30* – Sommelier versus Szef. Jak wybrać wina do restauracji?, prowadzenie Adam Pawłowski MS i szef Adam Chrząstowski.
13:00 – 14:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
15:00 – 16:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński

29.03 – piątek
11:00 – 12:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
13:00 – 14:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
14:30 – 15:30* – Degustacja „German’s Pinot Paradise", prowadzenie Adam Pawłowski MS

*Ograniczona ilość miejsc. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać na adres info@winaniemieckie.pl.

Pokazy dodatkowe: Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Nie czekaj, już dziś zaplanuj swój udział podczas targów EuroGastro 2019!

Aby bezpłatnie wejść na targi EuroGastro 2019 wykorzystaj kod: 2DQDW64YLR
Aktywuj zaproszenie i odbierz bezpłatną wejściówkę!
Zarejestruj się i wpisz numer kodu na stronie: www.mttargionline.pl

Więcej informacji dotyczących zmywarek gastronomicznych marki Winterhalter, które będzie można w pełni obejrzeć i przetestować podczas EuroGastro 2019 znajdziesz na stronie www.winterhalter.pl.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej