x

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    15.03.2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
Winterhalter - Zaproszenie na EuroGastro 2019. Foto: materiały prasowe.
W tym roku, na stoisku A1 firma Winterhalter Polska oprócz pełnej ekspozycji najlepszych na rynku zmywarek gastronomicznych przygotowała również wiele atrakcji we współpracy z wyjątkowymi partnerami. Już teraz zapraszamy na wyjątkowe prelekcje przygotowane przez Piotra Kameckiego z Winkolekcji, połączone z degustacją win oraz prezentacją kieliszków marki Riedel. Swoje wystąpienia będzie miał również Adam Pawłowski MS, który we współpracy z Instytutem Win Niemieckich odkryje przed Państwem świat Rieslinga i Pinot Paradise. Kolejnym ciekawym wydarzeniem będzie prezentacja Mateusza Kurzawińskiego, profesjonalnego barmana związanego z marką Barmaker.pl, który w wyjątkowy sposób zaprezentuje prawdziwą sztukę garnirunku.

Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Goście specjalni stoiska A1 Winterhalter. Foto: materiały prasowe.
Pełny plan prelekcji organizowanych na stoisku A1 Winterhalter Polska:

27.03 – środa
11:00 – 12:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
13:00 – 14:00* – Degustacja „Różne oblicza króla Rieslinga", prowadzenie Adam Pawłowski MS
15:00 – 16:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja

28.03 – czwartek
11:00 – 12:30* – Sommelier versus Szef. Jak wybrać wina do restauracji?, prowadzenie Adam Pawłowski MS i szef Adam Chrząstowski.
13:00 – 14:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
15:00 – 16:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński

29.03 – piątek
11:00 – 12:00 – Riedel Glass Tasting – Piotr Kamecki – Winkolekcja
13:00 – 14:00 – Barmaker.pl – Tajniki sztuki garnirunku, prowadzenie Mateusz Kurzawiński
14:30 – 15:30* – Degustacja „German’s Pinot Paradise", prowadzenie Adam Pawłowski MS

*Ograniczona ilość miejsc. Zgłoszenia udziału prosimy przesyłać na adres info@winaniemieckie.pl.

Pokazy dodatkowe: Pokazy barmańskie FLAIR – Damian Sobczak

Na stoisku przez cały czas trwania targów EuroGastro 2019 będą również dostępni dla Państwa autorzy wyjątkowej książki, która przebojem podbija polską gastronomię – „Gościnność – Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” – Patrycja Siwiec oraz Adam Pawłowski MS.

Nie czekaj, już dziś zaplanuj swój udział podczas targów EuroGastro 2019!

Aby bezpłatnie wejść na targi EuroGastro 2019 wykorzystaj kod: 2DQDW64YLR
Aktywuj zaproszenie i odbierz bezpłatną wejściówkę!
Zarejestruj się i wpisz numer kodu na stronie: www.mttargionline.pl

Więcej informacji dotyczących zmywarek gastronomicznych marki Winterhalter, które będzie można w pełni obejrzeć i przetestować podczas EuroGastro 2019 znajdziesz na stronie www.winterhalter.pl.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

BOCUSE D'OR 2017 JUŻ ZA NAMI

W dniach 24-25 stycznia w Lyonie odbył się finał 30. edycji jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie. Pierwszy raz w historii złoty medal otrzymał kucharz ze Stanów Zjednoczonych Mathew Peters.

KULINARNY TRANSATLANTYK

Kolacją autorstwa Sebastiana Krauzowicza zakończyła się tegoroczna edycja Kina Kulinarnego Festiwalu Transatlantyk w Łodzi. 8 dni festiwalu to ponad 200 projekcji filmów, 55 filmowych premier i 63 tysiące widzów, wybitni twórcy z całego świata i wyjątkowe nagrody.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wysyłają młodych kucharzy do Francji!

Dawid Wantrych i Emilia Czyrko z wrocławskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych wygrali Polskie Eliminacje do Les Chefs en Or 2020 organizowane przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - jakie zmiany szykują organizatorzy?

Za nami 19 edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Kto śledzi historię konkursu doskonale wie jak bardzo ewoluowała jego formuła. Dziś Kulinarny Puchar Polski otrzymuje wysokie noty za formułę i organizację nie tylko przez uczestników czy Jurorów.

Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

Konferencja Plant-Powered Perspectives 2020

Roślinne alternatywy mięsa i nabiału ponownie będą w centrum uwagi - 8 i 9 października odbędzie się trzecia edycja konferencji Plant-Powered Perspectives 2020. Tym razem w formacie online.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej