

AIÖLI


Otwarty w marcu tego roku Aiöli inspired by Gdańsk to pierwszy lokal pod marką Aiöli w Gdańsku. Dwa pozostałe mieszczą się Warszawie - Aiöli Cantine Bar Cafe Deli Świętokrzyska i Aiöli inspired by Mini Plac Konstytucji.
Zjemy tu śniadania, przekąski, sałaty, sandwiche, pasty, burgery i pizze. W menu jest przykładowo Aiöli Burger czy Pizza Margherita. Karta alkoholi obejmuje wina, whiskey, bourbony i wiele innych. Śniadania kosztują tu 14,90-19,90 zł, lunch – 19,90 zł, a dania z karty – 19,90-59,90 zł.
Twórcą konceptu Aiöli jest Marcin Wachowicz, wspólnie z agencją Instynkt Creative Group. Szefem kuchni gdańskiego lokalu i jednocześnie koordynatorem pracy kuchni pozostałych lokali jest Piotr Trendak.
ul. Partyzantów 6 Gdańsk, ul. Świętokrzyska 18, Warszawa, pl. Konstytucji 5, Warszawa

Zobacz także

CYDERIA

Właściciele warszawskiego Planu B otworzyli w lutym Cyderię. Lokal mieści się w zabytkowej kamienicy z 1910 r. przy znanej z licznych barów i restauracji ulicy Poznańskiej w Warszawie. Menedżerem i szefem baru jest znawca cydrów Przemysław Iwanek.

GRAMY W TĘ SAMĄ GRĘ

Opasły Tom - niezaprzeczalnie jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie nie tylko Warszawy, ale całej Polski. Po 7 latach działalności restauracja zmieniła lokalizację. Zapytaliśmy Agnieszkę Kręglicką, właścicielkę, jakie zmiany przynosi nowy rozdział w historii Opasłego.

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

SANTO PORTO BY MAGDA GESSLER

W samym centrum Gdyni, tuż u podnóża Kamiennej Góry i w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowej Willi Szczęść Boże, w połowie sierpnia 2018 r. uroczyście otwarto Santo Porto, rybny raj Magdy Gessler.

Bobby Burger otwiera 40 lokal - na warszawskich Bielanach

Siedem lat temu jeden food truck, dziś 40 barów w dużych polskich miastach - takim wynikiem może pochwalić się Bobby Burger. Sieciówka właśnie uruchomiła swoją pierwszą burgerownię na warszawskich Bielanach.

Koreanka Grill w Warszawie

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

