

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII


Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.
Stoisko odzwierciedlało szeroki asortyment spożywczy, w jaki zaopatrują się w halach hurtowych Selgros i Transgourmet przedsiębiorcy branży HoReCa. Podczas targów firma postawiła na prezentację swojej różnorodnej oferty gastronomicznej poprzez liczne pokazy kulinarne, tak by goście mogli nie tylko zobaczyć produkty Selgros, ale również ich spróbować. Od ulicznej kuchni serwowanej z food trucka, przez degustację win, kawy przygotowanej przez profesjonalnego baristę, po dania kuchni międzynarodowej przygotowywanej przez kucharzy OSSKiC czy wykwintnych dań serwowanych przez Karola Lisińskiego, menedżera Centrum Doradztwa Kulinarnego Selgros i Transgourmet oraz uznanego szefa kuchni – Pawła Oszczyka.
– Cały czas poszerzamy ofertę. W tym roku na targach zadbaliśmy o podniebienie najbardziej wymagających – premierę miała kolejna marka własna Transgourmet Premium, z której korzystają już najlepsze restauracje w Europie. Ryż pachnący świeżym pieczywem, fermentowany pieprz czy sól wędzona dymem jałowca pochodzącego wyłącznie z koła podbiegunowego to tylko część z nich – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor działu marketingu Selgros i Transgourmet.
Zobacz także

KONKURS LES CHEFS EN OR ROZSTRZYGNIĘTY

Kaczka i dorsz to produkty, które królowały na talerzach podczas właśnie zakończonego konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Francja. Do rywalizacji stanęli przedstawiciele Polski, Francji, Niemiec, Austrii, Rumunii, Szwajcarii oraz Rosji.

Trzy srebrne medale dla Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie w Stuttgarcie!

Ponad 2000 szefów kuchni z 60 krajów świata spotkało się na zakończonej właśnie 25. Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy wróciła z niej z trzema srebrnymi medalami!

Śliwka kalifornijska w piątej ćwiartce

9 kwietnia br. w stołecznym studiu CookUp, odbędzie się warsztat dla profesjonalistów pod przewodnictwem autorytetu kulinarnego, szefa Adama Chrząstowskiego.

CAŁY ŚWIAT HORECA W JEDNYM MIEJSCU

W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.

Gala Finałowa Monin Cup Junior 2019

Milena Wysocka zdobyła pierwsze miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Barmańskim dla szkół średnich - Monin Cup Junior 2019. W nagrodę będzie reprezentować Polskę w lokalnych zawodach barmańskich Monin w jednym z krajów Unii Europejskiej.

Przesunięte targi EuroGastro 2020

W związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa (SARS-Cov-2) 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2020 oraz 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2020 odbędą się w innym terminie.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

