x

MŁODE TALENTY

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.04.2017

6 kwietnia 2017 r. odbył się finał X konkursu Roberta Sowy Kulinarny Talent. W tegorocznej edycji po raz drugi w historii konkursu na najwyższym stopniu podium stanęła kobieta.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Laureatką została Klaudia Kiełkowska z Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim. Zwycięskie danie to: skrei z czarną soczewicą, szparagami, malinami oraz brukselką i masłem. Drugie i trzecie miejsce zajęli, kolejno: Maksymilian Smółka z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej oraz Martyna Łukasik z Zespołu Szkół Technicznych im. Gen. Prof. Kaliskiego w Turku.

W jury degustacyjnym znaleźli się: aktorki Olga Bończyk i Kasia Cichopek, Agnieszka Kołodziejska z Radia Zet, dziennikarz muzyczny Marek Sierocki, były piłkarz i komentator sportowy Marcin Żewłakow, aktor Tomasz Dedek i prezes Stella Pack Marek Jaszczak. Imprezę poprowadzili Krzysztof Ibisz oraz Robert Sowa. W jury profesjonalnym zasiedli: Jerzy Pasikowski (przewodniczący), Wiesław Bober, Tomasz Purol i Patryk Dziamski.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej