

ZBLIŻAJĄ SIĘ I TARGI GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE PYSZNA POLSKA


Wydarzenie sygnowane przez Magdę Gessler odbędzie się w dniach 2-4 czerwca 2017 w Hali Stulecia we Wrocławiu. Hasło tegorocznej imprezy to "Nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski".
Inne wydarzenia towarzyszące to m.in.: warsztaty barmańskie, degustacje win i innych alkoholi, warsztaty fotografii kulinarnej, promocje książek, konkurs dla szkół gastronomicznych czy szkolenia poprowadzone przez dietetyków. Nasza rodzima branża naprawdę ma się czym pochwalić – Polska może być pyszna. Wszyscy zainteresowani uczestnicy (nie tylko przedstawiciele rynku HoReCa, ale również pasjonaci kulinariów) i wystawcy mogą znaleźć informacje na stronie: http://wroctargi.pl.
„Food Service” jest patronem medialnym targów.
Zobacz także

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ

Od 25 sierpnia do 3 września w Warszawie odbędzie się trzecia edycja festiwalu Fine Dining Week. Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotują 5-daniowe menu degustacyjne w specjalnej cenie 119 zł.

XIV edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Finał zostanie rozegrany 21 listopada w Poznaniu, a laureat konkursu otrzyma w nagrodę staż w restauracji z gwiazdką Michelina. Tematem tegorocznej edycji jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional (redukcja, marynaty, primerby, esencje bulionów).

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Lubisz pizzę? Musisz spróbować tej!

Nie uwierzycie, jaką pizzę od dziś można zjeść w Warszawie.

REKORDOWA EDYCJA FESTIWALU RESTAURANT WEEK!

Za nami absolutnie rekordowa edycja największego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Wzięło w nim udział aż 85 tysięcy Gości w 36 miastach. Odwiedzili prawie 400 restauracji, pośród których znalazła się rekordowa liczba prawie 100 debiutantów.

Sukces Festiwalu Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie Banku Polskiego.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

