Papa Diego w formacie restauracyjnym
Kategoria: Miejsca

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Goście odwiedzający Galerię Katowicką będą teraz mogli spróbować meksykańskich smaków oferowanych przez Papa Diego siadając wygodnie przy stolikach restauracyjnych.

Lokal oferuje tacos z różnymi salsami, nachos, burrito oraz burrito bowls w różnych wersjach smakowych. W ofercie znajdują się również churros z sosem czekoladowym oraz ekstremalnie pikantne slasy, których można spróbować tylko po podpisaniu stosownego oświadczenia.

Nowy lokal Papa Diego znajduje się w strefie restauracyjnej na drugim poziomie Galerii Katowickiej.

Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Jest to ogólnie 5 lokal sieci stworzonej przez Food Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora oraz Piotra Grajewskiego i Piotra Komórka, doświadczonych menadżerów z branży restauracyjnej.

Pozostałe lokalizacje Papa Diego to:
– Galeria Libero, Katowice,
– Forum Gdańsk,
– Posnania, Poznań,
– Galeria Wołomin.

Planowane są też kolejne lokale m.in. w Warszawie (Centrum Praskie Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura) i Opolu (CH Karolinka).

Strona: papadiego.pl

Facebook: www.facebook.com/restauracjepapadiego

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Niewinni Czarodzieje 2.0

Kuba Wojewódzki wraz z Józefem Krawczykiem otworzą niebawem wspólną restaurację. "Niewinni Czarodzieje 2.0" to wyjątkowy koncept restauracyjny, który powstanie w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle.

RAANRAAN w Galerii Łódzkiej

RAANRAAN, czyli jedzenie przygotowywane na oczach klientów to nowa koncepcja, która od końca stycznia działa w foodcourcie Galerii Łódzkiej. Pochodzące od lokalnych dostawców produkty połączone z aromatycznymi przyprawami sprawią, że kuchnia włoska będzie w zasięgu ręki dla każdego, kto znajdzie się

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej