x

Papa Diego w formacie restauracyjnym

Kategoria: Miejsca

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Goście odwiedzający Galerię Katowicką będą teraz mogli spróbować meksykańskich smaków oferowanych przez Papa Diego siadając wygodnie przy stolikach restauracyjnych.

Lokal oferuje tacos z różnymi salsami, nachos, burrito oraz burrito bowls w różnych wersjach smakowych. W ofercie znajdują się również churros z sosem czekoladowym oraz ekstremalnie pikantne slasy, których można spróbować tylko po podpisaniu stosownego oświadczenia.

Nowy lokal Papa Diego znajduje się w strefie restauracyjnej na drugim poziomie Galerii Katowickiej.

Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Jest to ogólnie 5 lokal sieci stworzonej przez Food Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora oraz Piotra Grajewskiego i Piotra Komórka, doświadczonych menadżerów z branży restauracyjnej.

Pozostałe lokalizacje Papa Diego to:
– Galeria Libero, Katowice,
– Forum Gdańsk,
– Posnania, Poznań,
– Galeria Wołomin.

Planowane są też kolejne lokale m.in. w Warszawie (Centrum Praskie Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura) i Opolu (CH Karolinka).

Strona: papadiego.pl

Facebook: www.facebook.com/restauracjepapadiego

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

Międzymiastowa - różnorodnie w Krakowie

Międzymiastowa swoją nazwą nawiązuje do dwóch aspektów - po pierwsze, jest ulokowana pomiędzy starym a nowym miastem w Krakowie, po drugie, powstała w wyniku inspiracji podróżami do różnych miast świata.

Już wkrótce rusza Muzeum Wódki

Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.

Premiera Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018"

Polskie restauracje utrzymują Gwiazdki Michelin, ale na liście sporo zmian. 26 marca, w Budapeszcie zaprezentowano najnowsze wydanie kulinarnego Czerwonego Przewodnika Michelin "Main Cities of Europe 2018". Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses po raz kolejny zachowały swoje Gwiazdki.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Marokańska Dar Mounia w Warszawie

W miejscu, gdzie do niedawna mieściła się włoska restauracja Delizia, otworzył swe podwoje elegancki lokal oferujący autentyczną kuchnię marokańską. W maju tego roku, po 6 miesiącach przygotowań, wystartował pod szyldem Dar Mounia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej