Papa Diego w formacie restauracyjnym
Kategoria: Miejsca

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Logo Papa Diego. Foto: materiały prasowe.
Goście odwiedzający Galerię Katowicką będą teraz mogli spróbować meksykańskich smaków oferowanych przez Papa Diego siadając wygodnie przy stolikach restauracyjnych.

Lokal oferuje tacos z różnymi salsami, nachos, burrito oraz burrito bowls w różnych wersjach smakowych. W ofercie znajdują się również churros z sosem czekoladowym oraz ekstremalnie pikantne slasy, których można spróbować tylko po podpisaniu stosownego oświadczenia.

Nowy lokal Papa Diego znajduje się w strefie restauracyjnej na drugim poziomie Galerii Katowickiej.

Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Papa Diego, Galeria Katowice. Foto: materiały prasowe.
Jest to ogólnie 5 lokal sieci stworzonej przez Food Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora oraz Piotra Grajewskiego i Piotra Komórka, doświadczonych menadżerów z branży restauracyjnej.

Pozostałe lokalizacje Papa Diego to:
– Galeria Libero, Katowice,
– Forum Gdańsk,
– Posnania, Poznań,
– Galeria Wołomin.

Planowane są też kolejne lokale m.in. w Warszawie (Centrum Praskie Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura) i Opolu (CH Karolinka).

Strona: papadiego.pl

Facebook: www.facebook.com/restauracjepapadiego

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

PROSCIUTTERIA

Prosciutteria to miejsce poświęcone przede wszystkim wspólnemu spędzaniu czasu i długim rozmowom, do których jedzenie i wino są tylko dodatkiem. Lokal odwołuje się do włoskiej tradycji niewielkich barów, do których zagląda się na kawę, kieliszek wina lub aby po prostu miło spędzić czas.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

AMFORA RESTAURANT & COCKTAIL BAR

Po sukcesie fine diningowej restauracji Cadenza w Katowicach przyszedł dla jej twórców czas na nowe miejsce, które sami określają jako "street dining". Amfora to zarazem restauracja oraz koktajlbar, a serwowane dania są typowe dla targów w Jerozolimie czy Erywaniu.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej